Webbplatser

Webbplatser ikon

Patientmeny Halmstad

 

 

Vecka 26 (24 – 30 juni)

Meny för utskrift Word, 282 kB.

Måndag

Alternativ: 1 Lättpanerad stekt sej med skarpsås, potatis samt
grönsaksblandning
Alternativ: 2 Biff Stroganoff (nötkött) med ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Creamy mangogryta med tofu och ris samt grönsaksblandning
Dessert: Ananas med choklad- och kokoscrisp, limekvarg
Middag: Tacopaj (nötfärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas
Vegetariskt: Tacopaj (sojafärs) med paprika och majs, vitkålssallad med ananas

Tisdag

Alternativ: 1 Pannbiff (blandfärs) med gräddig löksås, potatis och broccoli
Alternativ: 2 Sejrygg med chili- och paprikasmör, sötpotatisstomp, broccoli
Vegetariskt: Spenatsticks, sötpotatisstomp och chili- och paprikasmör, broccoli
Dessert: Jordgubbsmousse med vit choklad
Middag: Kall kassler, pastasallad och tomatcremé
Vegetariskt: Morotsboll, pastasallad och tomatcremé

Onsdag

Alternativ: 1 Fläskkarré med rostad kulpotatis och grönpepparsås, brytbönor
Alternativ: 2 Spagetti Bolognese (nötfärs) och brytbönor
Vegetariskt: Spagetti Bolognese (sojafärs) och brytbönor
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Kyckling lasagnette med tomat, citron och spenat samt morot
Vegetariskt: Lasagnette (sojafärs) tomat, citron och spenat samt morot

Torsdag

Alternativ: 1 Nikkalouktasoppa (nötfärs) med vitkål, tomat och lök
Alternativ: 2 Korvgryta à la Forsell med ris och slottsgrönsaker
Vegetariskt: Nikkalouktasoppa (sojafärs) med vitkål, tomat och lök
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Paj med lax och babyspenat samt gröna ärtor
Vegetariskt: Paj med babyspenat, ost och fröer samt gröna ärtor

Fredag

Alternativ: 1 Grekisk biff, tomatsås och klyftpotatis, minimorot
Alternativ: 2 Mexikyckling med salsa och grädde samt ris och minimorot
Vegetariskt: Mexiquorn med salsa och grädde samt ris och minimorot
Dessert: Rulltårtsbakelse med vispgrädde
Middag: Kycklingfärsgryta med vitkål och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Böngryta med vitkål och grönsaksris

Lördag

Alternativ: 1 Stekt kycklinglårfilé (Knäred) med gräddkokta rotfrukter
Vegetariskt: Broccolimedaljong med gräddkokta rotfrukter
Dessert: Fruktkompott
Middag: Köttfärslåda (blandfärs) med potatis och curry samt
grönsaksblandning
Vegetariskt: Färslåda (sojafärs) med potatis och curry samt grönsaksblandning

Söndag

Alternativ 1 Krögarpanna (fläskkött) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Vegetariskt: Krögarpanna (quorn) med svamp, lök och grädde samt grönsaksris
Dessert: Mockaruta
Middag: Fisk- och grönsakssoppa serveras med rågruta och margarin
Vegetariskt: Broccolisoppa med bönor serveras med rågruta och margarin

 

Vecka 27 (1 - 7 juli)

Meny för utskrift Word, 280 kB.

Måndag

Alternativ: 1 Husets köttbullar (blandfärs) med gräddsås, potatis, slottsgrönsaker
Alternativ: 2 Kycklinggratäng med chutney och ost, ris och grönsaker
Vegetariskt: Vegbullar (sojafärs) med gräddsås och kokt potatis, slottsgrönsaker
Dessert: Ananas med choklad och kokoscrisp, limekesella
Middag: Grekisk paj med salami och fetaost, grönsallad
Vegetariskt: Grekisk paj med champinjoner, fetaost och tomat, grönsallad

Tisdag

lternativ: 1 Vitvinsbakad Alaskafilé, citronsås, potatis, morot
Alternativ: 2 Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis samt morötter
Vegetariskt: Rödbetsbiffar, gräddsås och kokt potatis samt morötter
Dessert: Jordgubbsmousse med vit choklad och bär
Middag: Kyckling med potatissallad och tomat
Vegetariskt: Quornfilé med potatissallad och tomat

Onsdag

Alternativ: 1 Ost- och kryddbakad sejrygg med mos, dillsmör och grönsaksblandning
Alternativ: 2 Kycklinggryta med vitlök och ingefära, ris och grönsaksblandning
Vegetariskt: Vegogryta med vitlök och ingefära, ris, grönsaksblandning
Dessert: Havtornskaka med äpple och vaniljklick
Middag: Kycklingpytt, mangorajakräm, broccoli
Vegetariskt: Bulgurpytt med fetaost, mangorajakräm, broccoli

Torsdag

Alternativ: 1 Fransk fisk- och grönsakssoppa, bröd och smör
Alternativ: 2 Pyttipanna (nötkött) med rostade rödbetor och stekt ägg
Vegetariskt: Vegetarisk pyttipanna med rostade rödbetor och stekt ägg
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Middag: Stekt falukorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka
Vegetariskt: Stekt vegokorv, stuvad potatis, morotsmix, pressgurka

Fredag

Alternativ: 1 Stekt lunchkorv, gratäng med blomkål, ost, salvia, broccoli
Alternativ: 2 Kycklingfärsbiff, cidersås, potatisstomp m yoghurt, broccoli
Vegetariskt: Vegetarisk chorizo, gratäng med blomkål, broccoli
Dessert: Rulltårtsbakelse, vispgrädde med mandarin
Middag: Laxpudding, brynt smör, gröna ärtor
Vegetariskt: Potatis- och quornlåda, brynt smör, gröna ärtor

Lördag

Alternativ: 1 Fiskgryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Vegetariskt: Gryta med tomat och fänkål samt kokt potatis
Dessert: Fruktkompott
Middag: Ugnstekt kassler med potatis och grönsaksgratäng
Vegetariskt: Quinoa- och sötpotatisbiff med potatis och grönsaksgratäng

Söndag

Alternativ 1 Bourgognegryta med bacon och rödvin samt salviastekt potatis
Vegetariskt: Rödbetsbourgogne med röda linser samt salviastekt potatis
Dessert: Mockaruta
Middag: Kycklingsoppa med pasta, ost och grädde, bröd och smör
Vegetariskt: Milanesesoppa, bröd och smör

Senast ändrad: