Blodgivning är livsviktigt!

Oskar jobbar som biomedicinsk analytiker vid Blodcentralen i Halmstad. Du möter honom och hans kollegor när du ska lämna blod här. Som du ser är han själv också blodgivare.

Oskar, biomedicinsk analytikerVarje år ger cirka 6 500 hallänningar blod, vilket resulterar i 2 925 liter blod. Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg. Därför är din insats som blodgivare livsviktig för många människor som är i behov av blod vid till exempel förlossningar, operationer eller cancerbehandlingar.

I Halland kan du, utöver Halmstad, också lämna blod på blodcentralerna i Falkenberg och Varberg. Du når dem via www.geblod.nu. Här kan du också lämna din intresseanmälan för att bli blodgivare.

Den här veckan har vi blodgivning som tema på vår sida på Facebook. Följ oss gärna under veckan för att lära dig mer om ämnet.

Lämna synpunkt

Här kan du skicka in dina synpunkter på innehållet på denna sida.

Däremot kan du inte av- eller omboka en tid till vården eller tandvården, förnya recept eller ställa en medicinsk fråga. Det gör du istället genom att logga in på 1177 Vårdguiden.

För att kunna förbättra innehållet på vår webbplats vill vi gärna att du skriver vad du tyckte var bra eller behöver förbättras.

Hade du nytta av informationen på den här sidan?

Dela ut en länk till den här sidan:

Skicka en länk med e-post