Munkagårdsgymnasiets vision

Munkagård, det ledande Naturbruksgymnasiet – här utbildas bioprenörer!

Våra elever ska bli Företagsamma, Yrkeskunniga, Nyfikna, Hållbara, Framtida Entreprenörer inom Trädgård, Djurvård, Skog och Lantbruk.

Bli bioprenör på Munkagårdsgymnasiet

I en värld som påverkas allt mer av miljöförstöringar behöver vi alla arbeta för en hållbar framtid. Vår jord behöver företagsamma, yrkeskunniga, nyfikna, hållbara, framtida entreprenörer inom skog, lantbruk, djur och trädgård som kan arbeta för en grönare planet. Det har vi på Munkagårdsgymnasiet valt att kalla bioprenörer.

Från och med mars 2018 kan vi, som enda skola i Sverige, stoltsera med att vi utbildar bioprenörer. Munkagårdsgymnasiet har fått ordet varumärkesskyddat av Patent- och registreringsverket och vi ser fram emot att arbeta mot vår vision som det ledande naturbruksgymnasiet med bioprenör som ledstjärna.

Nyfiken och företagsam

En bioprenör är en företagsam, yrkeskunnig, nyfiken, hållbar, framtida entreprenör inom skog, lantbruk, djur och trädgård. Just de inriktningarna som du som elev kan läsa på Munkagårdsgymnasiet. Med det här nya ordet vill vi profilera oss som en entreprenöriell och framåtriktad skola inom naturbruksområdet.

Att arbeta inom de gröna näringarna är ett otroligt viktigt framtidsyrke, vi är stolta över att kunna vara med och bidra till det genom att vi utbildar bioprenörer, säger Maria Johnsson Thorén, rektor på Munkagårdsgymnasiet.

Hashtag Munkagård

Utbildar biologiska entreprenörer

Som naturkunskapslärare utbildar Kristina Bergsten biologiska entreprenörer på Munkagårdsgymnasiet och en dag slog det henne: Hennes elever är bioprenörer!

När jag var på väg till jobbet, kom ordet bara till mig, säger Kristina Bergsten, lärare på Munkagårdsgymnasiet.
Jag ser ju att många av våra före detta elever satsar på någon form av egen verksamhet inom skog, lantbruk, djurvård eller trädgård. Men självklart behöver du inte starta din egen verksamhet för att vara entreprenör, det handlar om en inställning, fortsätter Maria Johnsson Thorén.

Maria, Kristina och deras kollegor arbetar sedan en tid tillbaka med att utveckla skolan och hållbara utbildningar med det nya ordet som vision. Och nu har alltså även PRV slagit fast att Munkagårdsgymnasiet har ensamrätt på bioprenörerna.