Trädgård

Trädgårdsutbildningen på Munkagårdsgymnasiet är en bred utbildning inom anläggning, odling och växtkunskap. Du har också möjlighet att välja till grundläggande högskolebehörighet för vidare studier.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja Trädgård? Då är du välkommen till oss och prova på! Kontakta Hans-Erik.Karlsson-Jarnvall@regionhalland.se för mer information.

Gräsklippare

Utbildningen

Här får du lära dig allt från att köra maskiner till att sätta sten, bygga staket, anlägga dammar och rita och sköta trädgårdsmiljöer. I odlingsämnet lär du dig att odla och skörda alla slags växter både på friland och i växthus. Växtkunskapen och kunskapen om olika jordar ger dig grunderna för att kunna arbeta inom trädgårdsnäringen. Trädgård passar dig som är tekniskt och estetisk lagd, men även dig som bara gillar den gröna miljön, maskiner, natur och trädgård.

Anläggningen och parken

Munkagårdsgymnasiet har en fantastisk trädgårdsanläggning, där många vanliga och ovanliga växter tävlar om din uppmärksamhet. Stora ytor och många olika sorters växter gör Munkagårdsgymnasiet unikt för dig som vill ha en gedigen trädgårdsutbildning. Utbildningen anpassas efter vad som är intressant för dig. Vi tar även hänsyn till arbetsmarknadens efterfrågan.

Praktik

Under dina tre år på Munkagårdsgymnasiet har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) utanför skolan. Skolan ordnar din praktikplats och har kontakt med din handledare på praktikplatsen. Det kan även vara så att du får möjlighet att göra praktik utomlands.

Möjligheter

Du kommer att ha en mycket varierande, stimulerande och spännande utbildning framför dig. Att tillvaron i och kring själva gymnasiet är kul får du dessutom som en bonus. Arbetsmarknaden inom trädgård ser väldigt ljus ut!