Skog

Munkagårdsgymnasiet erbjuder en gedigen utbildning i modernt skogsbruk avseende skogsskötsel, teknik, ekonomi och miljö. Du blir en kompetent förare av moderna skogsmaskiner och undervisningen sker i en fantastisk skolmiljö och i skogarna runtomkring.

Går du i årskurs 9 och funderar på att välja Skog? Då är du välkommen till oss och prova på!  För mer information kontakta Jonas.L.Andersson@regionhalland.se tel.070-3896542.

Skogsmaskin

NYHET: Nu är hela vår skogsutbildning certifierad enligt PEFC.

Utbildningen

Skolan har en modern och bra maskinpark och vi strävar efter att ha den senaste tekniken. Vi hyr även in maskiner under intensiva perioder. Den praktiska undervisningen bedriver vi i nära samarbete med skogsbolagen och deras entreprenörer. På så vis kan vi erbjuda många maskintimmar i "riktiga" arbetsförhållanden. Utöver arbetsplatsförlagd praktik sker den grundläggande praktiska utbildningen på skolans egna marker och i skog som vi sköter, ca 650 ha skog och åker. På skolan finns en stor verkstad där du får praktisk utbildning i skötsel och underhåll av maskiner under ledning av kunniga lärare och instruktörer. I utbildningen varvas teori och praktik och en hel del av teoriundervisningen i yrkesämnena genomförs utomhus.

Utgångar

  • Maskinförare skotare och skördare

Högskoleförberedande

Utbildningen ger också möjlighet till vidareutbildning på Yrkeshögskola eller Skogsmästarutbildning och efter detta arbete som avverkningsledare, inköpare etc. Du får även kunskap om hur du driver ett eget företag.

Kontakt

Vill du veta mer? Varmt välkommen att kontakta:

Jonas Andersson, tel.070-3896542, Jonas.L.Andersson@regionhalland.se