Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av att läsa vidare efter gymnasiet? Kanske har du siktet inställt på att bli veterinär eller agronom? Eller känner du bara för att studera i en fantastisk miljö med närhet till djur och natur? Från och med hösten 2018 erbjuder vi Naturvetenskapsprogrammet på Munkagård.

Utbildningen

Nu har du en fantastisk möjlighet att få läsa Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap, på Munkagårdsgymnasiet. Här erbjuder vi även Naturbruksprogrammet, alla inriktningar, vilket gör att du på Naturvetenskapsprogrammet har nära till djur och natur i verklig miljö. Du har möjlighet att välja t.ex. djurkurser på Individuellt val. Denna förmån gynnar t.ex. dig som har tänkt dig en framtid som veterinär eller djursjukvårdare eftersom du här har en möjlighet att lära dig att hantera djuren.

Praktik

Eftersom Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program så ingår ingen APL, praktik, som ett obligatoriskt moment. Däremot har du möjlighet att utföra många praktiska moment på skolan.

Möjligheter

Att läsa Naturvetenskapsprogrammet på Munkagårdsgymnasiet ger dig många tillfällen att förena teori och praktik på plats. Detta ger dig en bra grund att stå på om du har framtidsplaner inom exempelvis djursjukvård. Naturvetenskapsprogrammet ger dig behörighet till SLU:s längre utbildningar som t.ex. Agronom, Jägmästare eller Veterinär.

Vill du veta mer om Naturvetenskapsprogrammet på Munkagård? Kontakta rektor Maria Johnsson Thorén, tel: 0340-48 09 65