Att bo på Munka

Att bo hos oss är inte riktigt som att bo hemma. Här bestämmer du det mesta själv och vi behandlar dig som en vuxen. Men vuxenrollen innebär självklart en hel del ansvar. Turligt nog är bestämmelserna vare sig många eller hårda. Det mesta handlar om sunt förnuft och att alla är justa mot varandra. Har du frågor om vårt internat? Kontakta Fredrik Sandgren Wisén!

internatelever på Munkagård

Vårt elevboende

Vi har plats för 140 boende elever. 13 grupphus står till förfogande med 8-9 rum i varje. Det finns möjlighet att få enkelrum men de flesta får räkna med att dela rum med någon. Alla elevrum ser ungefär likadana ut, men med lite egna prylar får rummet snabbt en personlig prägel.

Mat på elevboendet

Maten på Munkagård är populär bland eleverna. Varje morgon serveras det frukost till självkostnadspris på skolan. Lunch är gratis. Och om du vill äta mellanmål finns det också till självkostnadspris. Som inneboende är det bara kvällsmaten du själv måste ansvara för. De flesta som bor här väljer att laga mat och äta tillsammans i grupphusens välutrustade kök.

Personal

Behöver du hjälp med något finns det alltid någon till hands. På dagarna håller internatföreståndare och fritidsassistenter till på skolan och under kvällarna är de vid elevbostäderna. Deras uppgift är att se till att alla trivs och att allt fungerar så bra som möjligt.

Att bo på Munkagård är en helt ny värld. Tre spännande år med nya kompisar, nya kunskaper, nya miljöer och nya erfarenheter.