Korta kurser

På Katrinebergs folkhögskola kan du delta i korta kurser med många olika inriktningar. Ett stort utbud kurser erbjuds under sommarmånaderna, men korta kurser ordnas även andra tider på året.

Sidan uppdateras efterhand med information och priser.

Katrinebergs folkhögskola i juli 2017. Foto: Manoj Bohara.

Kurserna är ofta mellan 2-5 dagar långa och boendemöjligheter finns i vackra rum med modern standard. Vårt kök erbjuder god och vällagad husmanskost med ett salladsbord som är mycket uppskattat.

Välkommen till någon av våra kurser sommaren 2018!

Prova på kurs - Allmän kurs med praktisk inriktning
För deltagare som vill gå Praktisk linje till hösten.
Kurstid: 9-12 april; 23-26 april
Sista ansökningsdag: 23 mars till  kursen 9-12 april och 6 april till kursen 23-26 april

Film- och manuskurs för vuxna
Vi arbetar med analys av film och manus i en avvägd mix av korta film- och skrivövningar i syfte att skapa förståelse för filmens struktur, dramaturgi och uppbyggnad. Inga förkunskaper krävs.
Kurstid: 11-14 juni.
Sista ansökningssdag: 11 maj

Skriv!
Fortbilda dig i kreativt skrivande eller ta tag i dina författardrömmar! Vi fokuserar på inspiration, diskussion och berättarglädje. Författaren Sara Beischer kommer med skrivtips.
Kurstid: 11-14 juni
Sista ansökningsdag: 11 maj

Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA)
En utbildning i hur vi möter psykisk ohälsa och hjälper människor i psykiska kristillstånd. För dig som möter människor i ditt arbete, som föreningsledare, eller som medmänniska.
Kurstid: 13-14 juni
Sista ansökningsdag: 7 maj

Sportkollo "60+"
Nya sporter på äldre dar. Vi provar på olika aktiviteter. Det är glädjen att röra på sig som står i fokus. Inga förkunskaper krävs.
Kurstid: 25-26 juni
Sista ansökningsdag: 1 juni

Filmläger 11-14 år
Lär dig göra film och ha kul tillsammans. Inga förkunskaper behövs, vi lär dig allt om hur man gör och hur dina filmer kan bli bättre.
Kurstid: 25-29 juni
Sista ansökningsdag: 1 juni

Jazzkurs
Utveckla kunskaperna inom jazzimprovisation, såväl i grupp som individuellt, få nya intryck och inspiration.
Kontaktperson och anmälningar till anders.carlsson@falkenberg.se
Kurstid: 2-7 juli

Filmkurs 2018 - för tjejer 14-22 år
Lär dig mer - eller testa för första gången. Vi gör korta filmer utifrån egna idéer. Erfarna handledare går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering.
Kurstid: 2-8 juli
Sista ansökningsdag: 1 juni

Natur och kultur i fjällen
Vi går från Abisko till Nikkaluokta + topptur av Kebnekaise. Fjällkunskap, flora, historia, geografi och kultur. Totalt 8 dagar med 7 vandringsdagar. Tema är norska motståndsrörelsen i Sverige.
Kurstid: 4-11 juli
Sista ansökningsdag: 20 april

Hälsosam på en vecka
Hur skapar man ett hälsosamt beteende! Vi pratar sömn, stress, kost och kryddar det med att pröva allt ifrån 3D-träning och funktionell fitness till yoga och meditation.
Kurstid: 6-8 juli
Sista ansökningsdag 1 juni

Akvarellkurs
Kursen ger materialkännedom och en fördjupad kunskap om akvarellen som teknik. Den vänder sig främst till dig som har en viss kunsakp i måleri och vill utveckla dina kunskaper.
Kurstid: 9-14 juli
Sista ansökningsdag: 1 maj

Active English
Aktiv engelska-intensivkurs-engelska språket i vardagssituationer och i yrkeslivet. Text, grammatik och mycket  konversation, olika nivåer. Även filmvisning,  sång och musik, samkväm och utflykter.
Kurstid: 16-21 juli
Sista ansökningsdag: 11 juni

Målarkurs - Landskapsmålning
Landskapsmålning vid Hallandskusten och i Ätradalen. Akvarell, akryl eller olja. Olika tekniker prövas. I första hand för dig som har viss erfarenhet av att måla.
Kurstid: 16-21 juli
Sista ansökningsdag: 1 maj

Skådespelarteknik
Har du testat på teater lite innan är det en fördel, men det viktigaste är att ha ett öppet sinne och en vilja att lära sig mer! Viss förberedelse kan behövas, i så fall kommer texter att skickas ut, så att deltagarna har ett hum om de olika pjäsernas handling.
Kurstid: 1-3 augusti
Sista ansökningsdag: 18 juni

Fysisk skådespelarträning utomhus
Vi jobbar mot ett fysiskt, impulsstyrt uttryck med fokus på samspel, närvaro och energi. Teknikerna och övningarna vi utgår ifrån är bl a Jerzy Grotowski och den japanska dansformen butoh.
Kurstid: 7-9 augusti
Sista ansökningsdag: 18 juni

Använd rösten i sång och tal!
En kurs för dig som vill lära mer om hur din röst fungerar och som gärna vill sjunga men inte har vågat riktigt. Vi kommer att kombinera sång och talövningar på ett enkelt och lättsamt sätt.
Kurstid: 9-10 augusti
Sista ansökningsdag: 18 juni