Studieinformation

Boende

På Katrineberg finns ett internatboende. Man anger på ansökningsblanketten om man önskar enkelrum eller dubbelrum.

Du som har önskat logi kommer att tilldelas ett rum vid kursstarten. Rummet disponerar du med tillhörande möblering under hela kurstiden dock utgår det ingen hyra för jullovet då man inte får bo på skolan.


Möbleringen i rummen kan variera. Standardutrustningen är säng, byrå, sängbord, skrivbord, liten bokhylla, stolar, lampor. Handdukar och lakan skall du ha med själv. Planscher och bilder som du vill ha på väggen skall sättas upp med försiktighet så att tapeten inte skadas. TV-uttag och Internetanslutning finns på alla rum. På internaten finns tvättstuga och varje korridor har ett pentry med mikrovågsugn och spis, dock inte porslin och grytor m.m. för matlagning.

För skador som vållas genom vårdslöshet blir du ersättningsskyldig. Uppsägningstid för ett rum under kurstid är två veckor. Du förlorar rätten till rummet, om betalning inte fullföljs eller om du grovt bryter mot skolans regler.

 

Katrinebergs Folkhögskola är anslutna till FSR (folkhögskolornas studeranderättsliga råd).

 Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR, ska på uppdrag av Folkbildningsrådets medlemsorganisationer Rörelsefolkhögskolornas Intresseorganisation (RIO) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) stärka de studerandes rättsliga ställning inom folkhögskolan.

Studerande och skolor kan vända sig till FSR för stöd och rådgivning. Studerande kan även anmäla ärenden för prövning av det studeranderättsliga rådet. FSR utfärdar då rekommendationer till den anmälda skolan. Prövningen av ärendet sker mot skolans egna studeranderättsliga regelverk.

 

Länk till FSR