Kattegattleden nominerad till årets cykelled i Europa

Varje år utses årets cykelled på cykel- och vandringsmässan "Fiets en Wandelbeurs” i Nederländerna. För första gången har Sverige en kandidat – Kattegattleden, som tillsammans med tre andra europeiska kandidater, tävlar om utmärkelsen.

Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott, är glatt överraskad över beskedet om nomineringen.

-   Den havsnära Kattegattleden är en succé och intresset ökar ständigt, inte minst internationellt. Vår satsning på internationell marknadskommunikation ger nu resultat, säger Dag Hultefors. Leden har blivit en tillväxtmotor för besöksnäringen samtidigt som den är en stor tillgång för hallänningarna.Kattegattleden - Sveriges första nationella cykelled.

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och invigdes 6 juni 2015. Leden är 37 mil lång och sträcker sig längs kusten mellan Helsingborg och Göteborg. Ledhuvudman är Region Halland. Mer om Kattegattleden finns här.

Den 2 mars 2018 tillkännages vilken cykelled som erhåller utmärkelsen.
Läs hela texten om nomineringen på mässans webbplats.

För mer information, kontakta gärna:

Dag Hultefors, ordförande regionstyrelsen tillväxtutskott, 0767-83 53 85
Rosi Magnusson, samordnare, Näringslivsavdelningen 070-918 47 82