• 20 februari 2019

Praktikplats i Bryssel

I höst har du som är student, eller just har avslutat dina studier, chans att göra praktik i Bryssel, i hjärtat av EU.

• 14 februari 2019

Välkommen till Europaforum - om Framtidens Europa

Den 16 maj arrangeras årets Europaforum. Här samlas politiker, tjänstepersoner, studenter och representanter från näringslivet för att diskutera det europeiska samarbetet och för att dela erfarenheter, utbyta kunskaper och knyta kontakter. Temat för årets konferens är Framtidens Europa.

• 14 februari 2019

Hur jämställt och jämlikt är Halland?

Inte speciellt mycket. Det visar en unik analys som Region Halland tagit fram tillsammans med Länsstyrelsen i Halland. Kvinnor har, till exempel, högre utbildning än män, men trots det tjänar männen 80 000 kronor mer per år i snitt. 80 000!

• 8 februari 2019

Tillsammans mot ”Halland – bästa livsplatsen 2035”

Under två dagar har halländska företagare, politiker och tjänstemän pratat om hur vi tillsammans gör Halland till den bästa livsplatsen. Arbetet med att ta fram en ny plan för utvecklingen av Halland har startat. Framöver väntar många spännande samtal om framtidens Halland.

• 24 januari 2019

Regionens förlängda arm i Bryssel besökte Halland

I måndags besökte medarbetare från Brysselkontoret Halmstad för att diskutera frågor som är extra viktiga för Halland ur ett europeiskt perspektiv.

• 14 november 2018

Nästa steg mot persontrafik på Markarydsbanan

Markarydsbanan har under senare år haft en ringa betydelse i järnvägsnätet.  Men visionen om banan som ett attraktivt val för pendlaren och som en förbindelse mellan västra och östra Sverige, är stark i regioner och kommuner. Nu tas nästa steg i arbetet med att starta persontrafik mellan Halmstad och Hässleholm.

• 30 oktober 2018

Tillsammans mot morgondagens Halland!

Framtidens Halland – hur blir det? Vilka utmaningar och möjligheter står vi inför? Den 26 oktober arrangerade Region Halland ”Hur går det för Halland?” – ett strategiskt forum med framtiden i fokus. Här kan du ta del av dagen i efterhand.

• 26 oktober 2018

Regionala satsningar för framgångsrik halländsk export

Det går bra för halländska exportföretag och det är viktigt för tillväxten i länet. Regionala satsningar ska ge exporterande företag extra vind i seglen. I torsdags invigdes plattformen Exportcentrum Halland och succén Exportprogrammet laddar för ett nytt programår.

• 16 oktober 2018

Halland ansöker om medlemskap i Greater Copenhagen & Skåne Committe

I Halland är vi övertygade om att samarbeten bidrar till Hallands utveckling. Tillsammans med andra svenska och utländska regioner jobbar vi för att skapa möjligheter och lösa gemensamma utmaningar.

• 9 oktober 2018

Hur går det för Halland?

Den 26 oktober arrangerar Region Halland den årliga konferensen ”Hur går det för Halland? – strategiskt forum 2018”

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]