• 16 januari 2017

Falkenberg får medborgarlöfte för 2017, presenteras i morgon tisdag 17 januari

Narkotikainsatser riktade mot unga, fler trafikkontroller och översyn av belysning. Det är några av de aktiviteter som polisen, kommunen och Falkenbergsnämnden i Region Halland ger invånarna i Falkenberg i sitt medborgarlöfte för 2017. Detta presenteras i morgon, tisdagen den 17 januari klockan 14.30 i Stadshuset, Kuben i Falkenberg.

• 13 januari 2017

35 km enkelspår hindrar näringsliv och arbetsmarknad i flera regioner

I denna vecka har Region Halland  tillsammans med Region Skåne skickat ett brev till infrastrukturminister Anna Johansson där man lyfter den oro som finns för fortsatt kapacitetsbrist på Västkustbanan, samt de förödande konsekvenser för både person- och godstrafik som kommer att ske om inte medel finns för dubbelspår längs med hela Västkustbanan i den kommande nationella planen.

• 23 november 2016

Seminarium om kompetensbehov i välfärdssektorn

I morgon, torsdagen den 24 november arrangerar samverkansarenan Kompetensplattform Halland ett seminarium om kompetensbehov inom välfärden.

• 9 november 2016

Gemensam avsiktsförklaring för Halmstads resecentrum, viktig pusselbit så att ombyggnad realiseras

Halmstads kommun och Region Halland är beredda att finansiera delar av den tredje och sista etappen av Halmstads resecentrum. Igår beslutade kommunstyrelsens ledningsutskott i Halmstads kommun och Region Hallands tillväxtutskott att godkänna ett förslag till avsiktsförklaring mellan kommunen, Region Halland och Trafikverket för ombyggnad av personbangården i Halmstad.

• 27 september 2016

Högst på önskelistan: Snabb uppkoppling

Detta är den andra artikeln i serien av berättelserna om personerna, företagen och projekten som tillsammans bidrar till Hallands utveckling och tillväxt. Varannan vecka får du följa med bakom kulisserna hos några av de som arbetar med insatser och projekt som gör att Halland växer. Bakom varje berättelse finns engagerade människor, organisationer och företag.

• 20 september 2016

Förtydligande av "Frågor och svar om Region Hallands samarbetsavtal med IP-Only

Med anledning av påstådda oklarheter om Region Hallands samarbetsavtal med IP-Only så har informationen om "Frågor och svar om samarbetsavtalet med IP-Only" uppdaterats

• 9 september 2016

En lyckad Västsvensk EU-konferens på hotell Tylösand

Den 1-2 september var det återigen dags för den Västsvenska EU-konferensen som lockade många deltagare från hela Sverige till Hotell Tylösand i Halmstad. Årets tema var energi och klimat, med fokus på hur lokal och regional nivå kan bidra till en hållbar utveckling.

• 8 september 2016

Plönninge ska bli en mötesplats för grön tillväxt

Plönninge ska bli en mötesplats för att möta utmaningen vi står inför vad gäller ett hållbart bruk av världens resurser utifrån ett halländskt perspektiv. Regionstyrelsen har sagt ja till ett treårigt projekt om grön tillväxt som samfinansieras av Region Halland och ett antal intressenter med kompetens inom området.

• 6 september 2016

Stort engagemang för livsmedel i Halland

Det fanns gott om idéer kring vad ett halländskt livsmedelsprogram skulle kunna innehålla. Det märktes när ett 50-tal aktörer samlades, den 31 augusti, för att starta dialogprocessen kring ett nytt Livsmedelsprogram för Halland.

• 2 september 2016

Nytt nyhetsbrev inom regional utveckling och tillväxt

Missade du det senaste nyhetsbrevet från regional utveckling och tillväxt? I så fall kan du läsa det här på webben. I nyhetsbrevet kan du bland annat läsa om vad som är på gång inom regionfrågan och …

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]