• 29 mars 2018

Företagsutveckling i fokus

Mars månads nyhetsbrev handlar om hur vi tillsammans på olika sätt jobbar för att stötta halländska företag och nyskapande idéer. Du kan också läsa om normkritiska innovationer, arbetsstipendium till kulturskapare och att vi nu ska satsa på digitalisering av vården.

• 27 mars 2018

Företagscheck hjälpte Lisas menskopp in på USA-marknaden

– Det här är den näst bästa uppfinningen efter hjulet! Med en menskopp vill Lisa Perby i Halmstad göra livet enklare för kvinnor de där dagarna i varje månad som kan vara så jobbiga. Och i fattiga länder kan den lilla silikonprylen bokstavligt talat rädda livet på unga flickor.

• 20 mars 2018

Västra Skandinavien – en blivande attraktiv megaregion

För två år sen ingick Region Halland ett partnerskap tillsammans med bland annat Oslo, Västra Götaland och Skåne om att låta OECD analysera området som sträcker sig från Oslo i norr till Malmö/Köpenhamn i söder – Västra Skandinavien. Den 15 mars var OECD:s representanter på Svenska Mässan i Göteborg och presenterade slutrapporten The Megaregion of Western Scandinavia 2018.

• 20 mars 2018

Sammanhållningspolitiken gör skillnad

Den 2 mars anordnade Region Halland och Västra Götalandsregionen med finansiering av SKL/CEMR/Europeiska kommissionen en dialogkonferens om Europeiska Unionens sammanhållningspolitik.

• 1 mars 2018

Februari månads nyhetsbrev med tema ekologisk hållbarhet

Läs om Tillväxtstrategi för Halland, som kompletterats med ekologisk hållbarhet, handlingsplan för grön tillväxt/energi och miljö, hållbarhetspris, energikartläggning, vad som händer ute på Plönninge och mycket mer!

• 28 februari 2018

Region Halland stärker det ekologiska perspektivet

Under 2017 genomfördes ett arbete med att förstärka och komplettera styrdokumenten inom Region Hallands arbete vad gäller ekologisk hållbarhet. Arbetet har gjorts av politiker och tjänstemän inom regionen i samverkan med offentliga, privata och ideella aktörer i Halland. Målet har varit att stärka Halland ur ett ekologiskt perspektiv.

• 27 februari 2018

Nya Plönninge – en arena för grön tillväxt

Många krafter samverkar när regionens gamla naturbruksgymnasium Plönninge blir plats för förverkligandet av Arena Grön Tillväxt. En av dem är Harplinge biodlarförening som ska testa hur pollineringen kan utvecklas och vilken effekt binas flitiga samlande av nektar har på olika växter och grödor.

• 27 februari 2018

Nytt medborgarlöfte för Falkenberg 2018

Trafikkontroller efter medborgarnas önskemål, bra rutiner för brottsanmälningar i skolorna och droginformation till lärare. Det är några av de aktiviteter som polisen, kommunen och Falkenbergsnämnden i Region Halland ger invånarna i Falkenberg i sitt medborgarlöfte för 2018, som presenteras den 28 februari.

• 23 februari 2018

Välkommen på dialogkonferens om morgondagens sammanhållningspolitik

EU:s sammanhållningspolitik är idag en viktig resurs för utvecklingen inom EU i stort men även för svenska aktörer i kommuner och regioner. Vad händer med det regionala utvecklingskapitalet om framtida EU-budget för sammanhållningspolitiken försvinner?

• 15 februari 2018

Vi gör Halland till en ännu mer framgångsrik matregion

Länsstyrelsen och Region Halland bjuder in företag, aktörer och nätverk med koppling till livsmedelsbranschen i Halland till en halvdagskonferens på Tjolöholms slott den 14 mars för att fortsätta arbetet med Livsmedelsprogram för Halland.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 718, 19, Nästa,