• 25 januari 2017

Handslag för en stark livsmedelssektor i Halland

I morgon, torsdag den 26 januari, klockan 9.30 – 14.30 genomförs ett ”Handslag” på Wapnö (Slottet). Det är det avslutande mötet i uppstartsfasen av ett Halländskt Livsmedelsprogram.

• 25 januari 2017

Region Hallands bredbandsupphandling nominerad till årets bästa upphandling

Region Hallands bredbandsupphandling är nominerad till årets bästa upphandling som utses Upphandlingsdagarna tillsammans med Offentliga Affärer. Priset känt som Handslaget ska symbolisera den goda offentliga affären och delades ut på tisdagskvällen den 24 januari.

• 23 januari 2017

Region Halland medlemmar i Småland Blekinge Halland South Sweden med närvaro i Bryssel

Region Halland ingår sedan den 1 januari i ett nytt samarbete för att påverka på EU-nivå. Innovation inom hälsoarbete och grön tillväxt samt infrastrukturfrågor är viktiga frågor för Hallands tillväxt, säger Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i en intervju från SVT Halland från idag den 23 januari.

• 16 januari 2017

Falkenberg får medborgarlöfte för 2017, presenteras i morgon tisdag 17 januari

Narkotikainsatser riktade mot unga, fler trafikkontroller och översyn av belysning. Det är några av de aktiviteter som polisen, kommunen och Falkenbergsnämnden i Region Halland ger invånarna i Falkenberg i sitt medborgarlöfte för 2017. Detta presenteras i morgon, tisdagen den 17 januari klockan 14.30 i Stadshuset, Kuben i Falkenberg.

• 13 januari 2017

35 km enkelspår hindrar näringsliv och arbetsmarknad i flera regioner

I denna vecka har Region Halland  tillsammans med Region Skåne skickat ett brev till infrastrukturminister Anna Johansson där man lyfter den oro som finns för fortsatt kapacitetsbrist på Västkustbanan, samt de förödande konsekvenser för både person- och godstrafik som kommer att ske om inte medel finns för dubbelspår längs med hela Västkustbanan i den kommande nationella planen.

• 23 november 2016

Seminarium om kompetensbehov i välfärdssektorn

I morgon, torsdagen den 24 november arrangerar samverkansarenan Kompetensplattform Halland ett seminarium om kompetensbehov inom välfärden.

• 9 november 2016

Gemensam avsiktsförklaring för Halmstads resecentrum, viktig pusselbit så att ombyggnad realiseras

Halmstads kommun och Region Halland är beredda att finansiera delar av den tredje och sista etappen av Halmstads resecentrum. Igår beslutade kommunstyrelsens ledningsutskott i Halmstads kommun och Region Hallands tillväxtutskott att godkänna ett förslag till avsiktsförklaring mellan kommunen, Region Halland och Trafikverket för ombyggnad av personbangården i Halmstad.

• 27 september 2016

Högst på önskelistan: Snabb uppkoppling

Detta är den andra artikeln i serien av berättelserna om personerna, företagen och projekten som tillsammans bidrar till Hallands utveckling och tillväxt. Varannan vecka får du följa med bakom kulisserna hos några av de som arbetar med insatser och projekt som gör att Halland växer. Bakom varje berättelse finns engagerade människor, organisationer och företag.

• 20 september 2016

Förtydligande av "Frågor och svar om Region Hallands samarbetsavtal med IP-Only

Med anledning av påstådda oklarheter om Region Hallands samarbetsavtal med IP-Only så har informationen om "Frågor och svar om samarbetsavtalet med IP-Only" uppdaterats

• 9 september 2016

En lyckad Västsvensk EU-konferens på hotell Tylösand

Den 1-2 september var det återigen dags för den Västsvenska EU-konferensen som lockade många deltagare från hela Sverige till Hotell Tylösand i Halmstad. Årets tema var energi och klimat, med fokus på hur lokal och regional nivå kan bidra till en hållbar utveckling.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 714, 15, Nästa,