• 16 oktober 2018

Halland ansöker om medlemskap i Greater Copenhagen & Skåne Committe

I Halland är vi övertygade om att samarbeten bidrar till Hallands utveckling. Tillsammans med andra svenska och utländska regioner jobbar vi för att skapa möjligheter och lösa gemensamma utmaningar.

• 9 oktober 2018

Hur går det för Halland?

Den 26 oktober arrangerar Region Halland den årliga konferensen ”Hur går det för Halland? – strategiskt forum 2018”

• 9 oktober 2018

Vad sägs om en praktikplats i Bryssel – i hjärtat av EU?

Under vårterminen 2019 får en student chans att göra praktik vid Brysselkontoret som en integrerad del av studierna.

• 8 oktober 2018

Lyckad test av biobaserade matlådor

Matlådor av biobaserat material har testats på restaurang Siv på sjukhuset i Varberg. – Matlådorna fick ett varmt välkomnande både av restaurangens personal och alla som provade dem, säger Malin Emmot projektledare på The Loop Factory.

• 5 oktober 2018

Forskare utvärderar stor skolsatsning

Runt om i skolor och förskolor pågår nu arbete med en ny metod – Välmående ger resultat, som ska få eleverna att både må och lyckas bättre i skolan. Vad har satsningen inneburit, och hur kan den utvecklas? Det ska en grupp forskare på Högskolan i Halmstad svara på.

• 14 september 2018

Mentorsprogram ger kunskap och vänskap

De skrattar mycket när de träffas – mentorerna och ungdomarna i mentorsprogrammet Näktergalen. Samtidigt lär de sig mycket om varandra och om världen. Och trots att de bara har varit i Sverige några år kan Rabi, Janagha och Sabereh prata om allt möjligt på svenska – om sorg och glädje, besvikelser och framtidsdrömmar.

• 29 juni 2018

Häng med Halland till Almedalen!

Det är för tredje året i rad som Halland bidrar i samhällsdiskussionerna under Almedalsveckan. Läs Hallands program i det senaste nyhetsbrevet!

• 8 juni 2018

Nyhetsbrev om hälsoinnovation

I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa om det unika samarbetet i Halland mellan kommuner, högskolan, näringslivet och regionen kring hälsoinnovationer och om den nya satsningen på Testmiljö Halland - med det smarta hemmet som bas

• 4 juni 2018

Idéer om framtidens vård möter vardagen

En mötesplats för idéer och människor, där innovationer för framtiden får gnuggas mot vardagen i vård och omsorg. Så skulle man kunna beskriva Hälsoteknikcentrum Halland – en miljö där människor med vitt skilda kompetenser och erfarenheter strålar samman och där det är högt i tak för kreativitet och nya tankar. En av många satsningar är Testmiljö Halland.

• 29 maj 2018

Examensarbeten inom gröna näringar prisas

Metoder för att kartlägga ekosystemtjänster i urban miljö, odling av mat i svåra miljöer med hjälp av förnybara energikällor, en digital plattform som kan minska matsvinn… Ja, det spände över ett brett område när Arena Grön Tillväxt delade ut pris till årets bästa examensarbete inom området innovation inom gröna näringar. Tre vinnare får diplom och 10 000 kr från Region Halland.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 719, 20, Nästa,