• 23 mars 2017

Sydsverige enade om prioriteringar i infrastrukturen

I ”Sydsvenska prioriteringar” står Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne och Halland enade om vilka sydsvenska infrastrukturinsatser som bör ingå i regeringens kommande planer. Pappret är en konkretisering av Regionsamverkan Sydsveriges tidigare positionspapper ”Ett enat Sydsverige skapar ett starkt Sverige” som presenterades 2016.

• 23 mars 2017

Samtal om Sydvästsveriges utveckling och Västkustbanans betydelse för tillväxt och samhällsutveckling

I går, onsdagen den 22 mars, träffade Region Halland tillsammans med ledande representanter från Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Varbergs, Halmstads och Helsingborgs kommun Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

• 23 mars 2017

Bredbandsutbyggnad för hållbar utveckling - första hållbarhetsrapporten presenterad

På seminariet "100 procent bredbandsutbyggnad, hållbar tillväxt och samhällsnytta - så hänger de ihop" i samband med Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens presenterade ÅF hållbarhetsrapporten "Samverkan utifrån ett regionalt utvecklingsuppdrag".

• 15 mars 2017

Intresserad av praktik i hjärtat av EU?

• 8 mars 2017

Starkare Halland med tätare samverkan

Ny artikel i serien, Tillsammans får vi Halland att växa. Denna gång om Studieförbundet Medborgarskolan som på kort tid byggde upp en helt ny verksamhet – ett stödboende i Falkenberg för ensamkommande ungdomar.

• 8 mars 2017

Gemensam avsiktsförklaring Markarydsbanan

Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun har tecknat en gemensam avsiktsförklaring för Markarydsbanan och som också inkluderar två nya stationer i Veinge och Knäred. Avsiktsförklaringen lägger grunden för en gemensam planering och förberedelser för införande av persontrafik på Markarydsbanan med inriktning att parterna ska verka för att få till stånd trafiken så snart som möjligt.

• 25 januari 2017

Handslag för en stark livsmedelssektor i Halland

I morgon, torsdag den 26 januari, klockan 9.30 – 14.30 genomförs ett ”Handslag” på Wapnö (Slottet). Det är det avslutande mötet i uppstartsfasen av ett Halländskt Livsmedelsprogram.

• 25 januari 2017

Region Hallands bredbandsupphandling nominerad till årets bästa upphandling

Region Hallands bredbandsupphandling är nominerad till årets bästa upphandling som utses Upphandlingsdagarna tillsammans med Offentliga Affärer. Priset känt som Handslaget ska symbolisera den goda offentliga affären och delades ut på tisdagskvällen den 24 januari.

• 23 januari 2017

Region Halland medlemmar i Småland Blekinge Halland South Sweden med närvaro i Bryssel

Region Halland ingår sedan den 1 januari i ett nytt samarbete för att påverka på EU-nivå. Innovation inom hälsoarbete och grön tillväxt samt infrastrukturfrågor är viktiga frågor för Hallands tillväxt, säger Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i en intervju från SVT Halland från idag den 23 januari.

• 16 januari 2017

Falkenberg får medborgarlöfte för 2017, presenteras i morgon tisdag 17 januari

Narkotikainsatser riktade mot unga, fler trafikkontroller och översyn av belysning. Det är några av de aktiviteter som polisen, kommunen och Falkenbergsnämnden i Region Halland ger invånarna i Falkenberg i sitt medborgarlöfte för 2017. Detta presenteras i morgon, tisdagen den 17 januari klockan 14.30 i Stadshuset, Kuben i Falkenberg.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 714, 15, Nästa,