• 14 november 2018

Nästa steg mot persontrafik på Markarydsbanan

Markarydsbanan har under senare år haft en ringa betydelse i järnvägsnätet.  Men visionen om banan som ett attraktivt val för pendlaren och som en förbindelse mellan västra och östra Sverige, är stark i regioner och kommuner. Nu tas nästa steg i arbetet med att starta persontrafik mellan Halmstad och Hässleholm.

• 30 oktober 2018

Tillsammans mot morgondagens Halland!

Framtidens Halland – hur blir det? Vilka utmaningar och möjligheter står vi inför? Den 26 oktober arrangerade Region Halland ”Hur går det för Halland?” – ett strategiskt forum med framtiden i fokus. Här kan du ta del av dagen i efterhand.

• 26 oktober 2018

Regionala satsningar för framgångsrik halländsk export

Det går bra för halländska exportföretag och det är viktigt för tillväxten i länet. Regionala satsningar ska ge exporterande företag extra vind i seglen. I torsdags invigdes plattformen Exportcentrum Halland och succén Exportprogrammet laddar för ett nytt programår.

• 16 oktober 2018

Halland ansöker om medlemskap i Greater Copenhagen & Skåne Committe

I Halland är vi övertygade om att samarbeten bidrar till Hallands utveckling. Tillsammans med andra svenska och utländska regioner jobbar vi för att skapa möjligheter och lösa gemensamma utmaningar.

• 9 oktober 2018

Hur går det för Halland?

Den 26 oktober arrangerar Region Halland den årliga konferensen ”Hur går det för Halland? – strategiskt forum 2018”

• 9 oktober 2018

Vad sägs om en praktikplats i Bryssel – i hjärtat av EU?

Under vårterminen 2019 får en student chans att göra praktik vid Brysselkontoret som en integrerad del av studierna.

• 8 oktober 2018

Lyckad test av biobaserade matlådor

Matlådor av biobaserat material har testats på restaurang Siv på sjukhuset i Varberg. – Matlådorna fick ett varmt välkomnande både av restaurangens personal och alla som provade dem, säger Malin Emmot projektledare på The Loop Factory.

• 5 oktober 2018

Forskare utvärderar stor skolsatsning

Runt om i skolor och förskolor pågår nu arbete med en ny metod – Välmående ger resultat, som ska få eleverna att både må och lyckas bättre i skolan. Vad har satsningen inneburit, och hur kan den utvecklas? Det ska en grupp forskare på Högskolan i Halmstad svara på.

• 14 september 2018

Mentorsprogram ger kunskap och vänskap

De skrattar mycket när de träffas – mentorerna och ungdomarna i mentorsprogrammet Näktergalen. Samtidigt lär de sig mycket om varandra och om världen. Och trots att de bara har varit i Sverige några år kan Rabi, Janagha och Sabereh prata om allt möjligt på svenska – om sorg och glädje, besvikelser och framtidsdrömmar.

• 29 juni 2018

Häng med Halland till Almedalen!

Det är för tredje året i rad som Halland bidrar i samhällsdiskussionerna under Almedalsveckan. Läs Hallands program i det senaste nyhetsbrevet!

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 720, 21, Nästa,