• 5 juni 2017

Har du ett företag inom besöksnäringen – ta chansen till kompetensutveckling

Region Halland har fått medel från Europeiska Socialfonden för att jobba med kompetensutveckling inom besöksnäringen.

Kompetens Destination Halland erbjuder i samarbete med destinationerna i Halland alla företag och organisationer inom besöksnäringen en möjlighet till kompetensutveckling.

• 1 juni 2017

Nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i maj

Missa inte maj månads nyhetsbrev om vad som händer och vad som är på gång inom det regionala utvecklingsarbetet i Halland.

Trevlig läsning!

• 15 maj 2017

Nöje går före nytta i Parkinson-dansen

– Det räcker med att det är roligt. Man får ta vara på det roliga i livet… Det säger Gunvor Gardahl från Halmstad. Varje tisdagseftermiddag dansar hon tillsammans med andra personer med Parkinsons sjukdom.

Med erfarenheterna från ett långt yrkesliv som dansare utvecklar Hugo Tham nu dans för Parkinson-sjuka i Halland, i samarbete med Folkuniversitetet.

– Vår dans bygger på en metod som utvecklats med dansare vid Mark Morris Dance Company i Brooklyn i New York, tillsammans med personer som har Parkinsons sjukdom, berättar han. Forskningen visar att deltagarna inspireras extra mycket av de rörelser en professionell dansare gör, och att det är ett utmärkt komplement till sjukgymnastik.

– Det här får mig att röra kroppen på ett nytt sätt, och jag gör rörelser som jag inte trodde att jag kunde, säger Gunvor.

• 28 april 2017

Nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i april

• 5 april 2017

Dialogturné om trygghet i Falkenberg

Ny artikel i serien, Tillsammans får vi Halland att växa. Denna gång om varför unga kvinnor i Falkenberg känner sig mer otrygga än kvinnor i övriga Halland?

• 4 april 2017

Nya filmer förklarar rekryteringsbehov

Kompetensplattform Halland har tagit fram två filmer från de dialogseminarium som arrangerades i samband med att nya yrkesprognosen inom bygg och anläggning respektive vård och omsorg presenterades.

• 28 mars 2017

Fullmatat nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i mars

• 23 mars 2017

Sydsverige enade om prioriteringar i infrastrukturen

I ”Sydsvenska prioriteringar” står Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne och Halland enade om vilka sydsvenska infrastrukturinsatser som bör ingå i regeringens kommande planer. Pappret är en konkretisering av Regionsamverkan Sydsveriges tidigare positionspapper ”Ett enat Sydsverige skapar ett starkt Sverige” som presenterades 2016.

• 23 mars 2017

Samtal om Sydvästsveriges utveckling och Västkustbanans betydelse för tillväxt och samhällsutveckling

I går, onsdagen den 22 mars, träffade Region Halland tillsammans med ledande representanter från Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Varbergs, Halmstads och Helsingborgs kommun Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

• 23 mars 2017

Bredbandsutbyggnad för hållbar utveckling - första hållbarhetsrapporten presenterad

På seminariet "100 procent bredbandsutbyggnad, hållbar tillväxt och samhällsnytta - så hänger de ihop" i samband med Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens presenterade ÅF hållbarhetsrapporten "Samverkan utifrån ett regionalt utvecklingsuppdrag".

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 715, 16, Nästa,