Information om arrangemanget

FULLBOKAT

Röntgenkliniken Halmstad anordnar för första gången praktisk kurs i Sonodynamics, d.v.s. utförande av ultraljudsundersökningar enligt standardiserad dynamisk modell. Sonodynamics har sin upprinnelse i Linköping och praktiseraras fullt ut på några få sjukhus i landet. Modellen har visat sig väldigt värdefull framförallt med avseende på upplärning av ST-läkare, men också för en bättre - komplett – dokumentation av undersökningarna, som därmed kan eftergranskas, jämföras och kvalitetsbedömas på ett mer adekvat sätt.

Kursen omfattar en teoretisk genomgång av varje organavsnitt, men med huvudfokus på praktiskt utförande av undersökningar vid 5 stationer och med max 5 deltagare vid varje station.

Kursavgift: 4600 kronor exkl. moms
Kursavgiften innefattar hands-on undervisning, kursmaterial, för- och eftermiddagsfika samt tvårätters middag den 24 oktober.

Sista anmälningsdag: 22 september, därefter skickas bekräftelse ut. Avanmälan är avgiftsfri fram till och med 22 september. Därefter är anmälan bindande och hela avgiften faktureras. Ge gärna platsen till en kollega om du får förhinder. Avanmälan, eller information om överlåtelse av plats, görs via e-post till linus.engdahl@regionhalland.se 

Logi
Bokas av deltagarna själva. Boende på Hotell Tylösand är möjligt till en kostnad av:
1 383 kr ex. moms per natt i enkelrum
846 kr ex. moms per person och natt i dubbelrum.
Adress: Tylöhusvägen 28 302 73 Halmstad
Telefon: 035 – 305 00
Mejladress: info@tylosand.se
Bokningen görs via telefon eller mail. Uppge bokningskod: Ultraljudskurs

Resa
Resa till och från Halmstad och Tylösand anordnas av deltagarna själva.

Tåg
Det är enkelt att resa till och från Halmstad med tåg. Här finns både Västkustbanan, järnvägslinjen Halmstad-Nässjö och Markarydsbanan.

Västkustbanan trafikeras av SJ och Öresundståg och på Markarydsbanan av SJ. Järnvägen Halmstad–Nässjö trafikeras av Krösatågen. För information om biljetter, avgångar med mera läs vidare på:

Flyg
Halmstad har en egen flygplats – Halmstad City Airport. Flygplatsen har ett stort antal dagliga avgångar till och från Bromma. Flygbolaget som trafikerar sträckan är BRA. För mer information läs vidare på:

Taxi