Information om arrangemanget

Vård- och omsorgscollege handledarutbildning Steg 1 är en grundläggande utbildning för handledare som tar emot elever på APL från Vård- och omsorgsutbildning på gymnasial nivå samt för handledare till anställda på yrkesintroduktions-avtalen (BUI & BAL). Utbildningen är på två dagar.

Målgrupp:

Undersköterskor, stödassistenter eller motsvarande, anställda i kommuner, Region Halland eller hos privata aktörer, som handleder elever inom VO-College.

Förkunskapskrav:

• Genomgången vård och omsorgsutbildning på gymnasial nivå samt minst ett års yrkeserfarenhet.
  • Ska genomföra Skolverkets webbaserade handledarutbildning, modul 1-4, innan den fysiska utbildningen steg 1 www.aplhandledare.skolverket.se

Intyget från Skolverkets handledarutbildning ska skickas till:

Region Halland
Lars Wingfors
301 80 Halmstad
eller mejlas som PDF till lars.wingfors@regionhalland.se

Datum:

16 och 23 mars 2017

Tid:

Plats:

Peder skrivares skola, Varberg

Innehåll:

• Handledare som person
  • Kunskap och kommunikation
  • Handledare som funktion
  • Uppföljning av elevs apl

Föreläsare/utbildare:

Vårdlärare inom VO-College Halland.

Kostnad:

Ingen kursavgift.
Lunch + fika förmiddag och eftermiddag ingår.

Eventuell avanmälan eller ändring av anmälan görs till

utbildningsocheventservice@regionhalland.se

När du anmäler, meddela:

• namn,
  • organisation (kommun, Region Halland eller företag),
  • samt telefon och mejladress.
  • eventuell specialkost (allergi eller annat),
  • arbetsplats, fyller du i i rutan under Specialkost.

Om du som chef väljer att göra gruppanmälningar, använd gärna Excel-mall för anmälan, och mejla till utbildningsocheventservice@regionhalland.se

Begränsat till 40 deltagare per tillfälle.

Intyg:

Erhålls efter genomförd utbildning, det vill säga genomfört Skolverkets webbaserade handledarutbildning samt två dagars utbildning med lärare från VO-College Halland.