Världens musik på Hallandsgården

Sista helgen i juli är det dags för årets upplaga av folk- och världsmusikfestivalen Galgbergsfestivalen på Hallandsgården i Halmstad. Det är festivalen som bjuder på högkvalitativa akter, god mat och fantastisk gemenskap. För att skapa en unik inramning på årets festival så har ljuskonstnären Kristofer Langerbeck engagerats. Han kommer att göra ett antal ljusinstallationer på området.

Galgbergsfestivalen.Festivalen består av två scener som kommer att fyllas med musik. Exempel på årets akter är den västeråsbaserade somaliska megastjärnan Ali Dhaanto som vann etiopiska Idol men tvingades på flykt till följd av den politiska situationen i landet. Sedan kommer festivalen även att få besök av brassbandet Rebel Babel Ensemble feat. L.U.C. som är ett samarbete mellan musiker från flera delar av Europa. Fredagskvällen till ära kommer Rebel Babel Ensemble att uppträda tillsammans med Promoe från Looptroop Rockers. Andra akter som uppträder under festivalen är funk-legenden Jimi Tenor, det röjiga reggaebandet Partiet, impro-pop artisten Kristina Issa och den skotska folkmusiksångerskan Siobhan Miller.

Årets festival har ett fokus på kulturell bredd vilket syns i matutbudet. Utöver Ekotekets vanliga utbud kommer det att finnas mat från Etiopien och Indien till försäljning. Oavsett om det gäller musik eller mat ska det finnas något för alla besökare.

– Galgbergsfestivalen handlar inte bara om musik. Miljön och människorna som besöker festivalen är minst lika viktiga för att skapa stämning, berättar Johan Dahnberg, Hallands Konstmuseum.

Galgbergsfestivalen är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands Konstmuseum, ABF Halland och Ekoteket.

Datum: 27-28 juli
Tid: 16:00-01:00 båda dagarna.
Plats: Hallandsgården, Sofiavägen, 302 33 Halmstad.
Webbplats: www.galgbergsfestivalen.se

Presskontakt

Emelie Gunnarsson, producent på Kultur i Halland - Musik
E-post: emelie.gunnarsson@regionhalland.se
Tel: 073 401 13 84