En vecka kvar till Halland Opera and Vocal Festival

Halland Opera & Vocal Festival utmanar den klassiska operan och ger ljus åt artister som tar sig an en konstformen på ett nytt och innovativt sätt. Här tar artisterna nya grepp både rent musikaliskt men också sceniskt för att utmana publiken och sätta opera i ett nutida sammanhang. Publiken kommer uppleva föreställningar som skärper sinnen, konserter i mer i klassisk och storslagen stil men också sceniska verk som är spektakulära och extra ordinära.

Torsdagen den 5 juli kl. 18.00 invigs Halland Opera & Vocal Festival på Halmstads Teater. Landshövding Lena Sommestad kommer att invigningstala och klockan 19.00 slås dörrarna upp till stora salongen för en spektakulär invigningskonsert.

Halland Opera

En urpremiär och tre Sverigepremiärer

Festivalen som innehåller både en urpremiär och inte mindre än tre Sverigepremiärer välkomnar artister från både Sverige och Europa till Halmstad och Laholm. Internt snackas det biljettförsäljning , detaljscheman och fesivalpirr.

Det känns spännanande och förväntansfullt på samma gång! Det känns också helt fantastiskt att många av våra föreställningarna spelas för första gången i Sverige, säger Hedvig Jalhed konstnärlig ledare.  

Under Halland Opera & Vocal festival så har föreställningen In The Darkness, Everything Went All Black urpremiär. Föreställningarna MYRIAM, Judith, Untitled har alla Sverigepremiärer och dessutom är konceptet som Joa Helgesson presenterar i föreställningen The Man Hanged helt nytt för Sverige.

Människor och Odjur

Temat för årets festival, People and Creatures ger också en bild av det djupare resonemang som ligger bakom valet av årets föreställningarna. Frågor kring vad det är att vara mänsklig och vad är motsatsen? Från det djuriskt brutala och lustdrivet spontana till det konstgjorda och kontrollerade utforskas den självcentrerade människan och hennes gudar och monster.
 Publiken kommer uppleva föreställningar som skärper sinnen, konserter i mer i klassisk och storslagen stil men också sceniska verk som är spektakulära och extra ordinära.

För frågor kontakta gärna:

Julia Sjönneby, kommunikationsansvarig, 070-448 51 30, e-post: julia@producentbyran.se