PLAY - Kortfilmsfestival för unga

PLAY är Hallands regionala uttagning till Novemberfestivalen – en festival som kan liknas vid SM i kortfilm för unga filmare. PLAY kortfilmsfestival går av stapeln den 16 september i Figarosalen på Halmstads teater med visning av filmer från unga filmare i Halland mellan 0–26 år.

Kom och se kortfilmer av unga halländska filmare! Det är fri entré.

Program – söndag 16 september, Figarosalen, Halmstads Teater

kl. 11.00 Filmer av barn och unga under 16 år.
kl. 14.00 Filmer av unga 16–26 år.
kl. 19.00 Prisutdelningar.
kl. 19.30 Eftermingel på Nolltrefem.

Konferencier är Amelie Nörgaard, manusförfattare, regissör, skådespelare och programledare. Du kanske känner igen henne från Barnkanalen och program som "Gabba Gabba", "Katt & Co med Amelie", "Sommarlov" och "Amelies tipsrunda". Nu senast har hon skrivit manus och regisserat SVT PLAY-succén "Klassen".

Årets jury

Flera olika priser delas ut under kvällen, bland annat vilka filmer som går vidare till Novemberfestivalen. I årets jury sitter tre erfarna och kunniga personer:

Erik Persson är filmfotograf, utbildad på Dramatiska Institutet och arbetar som fotograf med allt ifrån långfilm, dokumentärfilm och tv-serier. Han är uppväxt i Mellbystrand och gick på gymnasiet i Halmstad på Sturegymnasiet. Han älskar när film känns!

Nicolas Kolovos är filmregissör, manusförfattare och dramatiker. Han har skrivit och regisserat flera kortfilmer som visats på en mängd internationella filmfestivaler och vunnit flera priser. 2016 tilldelades han Greklands största filmpris, Iris, av den Grekiska Filmakademin för sin kortfilm "Fikon". Han har även regisserat TV-drama och dokumentärer för SVT. Nicolas Kolovos är också verksam som dramatiker och har skrivit pjäser för Riksteatern och Sveriges Radio Drama. 2018 tilldelades han Sveriges radios novellpris för "Underverket".

Karin Bertling är skådespelare bosatt i Mellbystrand utbildad i Stockholm och Köpenhamn. Hon har många års erfarenhet inom filmbranschen som skådespelare, men även regi och manus. Karin har mottagit internationella priser, senast "best supporting actress" för rollen Traudi i "Let me go", eng. prod. med premiär 2017. Hon har också setts i många svenska tv-serier och produktioner: Wallander, Bron, Äkta Människor, Skeppsholmen, Johan Falk, m.fl. Nu kan vi se henne i "Beck - Utan Uppsåt" och "Den blomstertid nu kommer". Just nu väntar två egna filmprojekt och inspelning av egna texter till ny musik.

Se också www.regionhalland.se/playkortfilmsfestival

För mer information, kontakta gärna:

Annika Westerhult, Resurscentrum Film, Region Halland, telefon: 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se