Les Poules à Colin turnerar i Halland

Gruppen Les Poules à Colin har ett namn taget från en populär traditionell sång och består av fem barndomsvänner, som delar en historia av musicerande och familjeband, och som fortfarande bor på samma gata. Missa inte detta unga kanadensiska band när de turnérar i Halland 10–13 maj!

Les Poules à Colin är en dynamisk och kreativ grupp som får människor att vända på sina huvuden vart de än går. Musiken har formats utifrån en grund i Québecks folkmusik, präglad av intryck från den internationella scenen och lokala pubar med slamriga kök.

Ett sound med uppfinningsrika arrangemang

Gruppens sound är en sömlös blandning av deras starka folk-uppfostran och nordamerikanska influenser som sträcker sig från gamla tiders till jazz till dagens musik. Fiol, gitarr, bouzouki, banjo, mandolin, piano, bas och foot stomp bildar en rik och varierad grund för uppfinningsrika arrangemang.

De har spelat på stora arenor i Kanada och USA, såsom The Winnipeg Folk Fest, Festival de la Chanson de Tadoussac, Chants-de-Vielles, Festival Mémoire et Racines, Celtic Connections och POP Montreal, och nu är det alltså dags för bandet att ta sig an den halländska publiken.

Les Poules à Colin som består av Sarah Marchand, Béatrix Méthé, Èléonore Pitre, Marie Savoine-Levac och Colin Savoine-Levac är ett ungt band med framtiden för sig och deras spelningar i Halland är ett tillfälle som inte får missas.

Turné i Halland – maj 2017

10/5 Stadsbiblioteket i Halmstad kl. 12:00

10/5 Immanuelskyrkan, Halmstad kl. 19:00

11/5 Kulturhuset Fyren, Kungsbacka kl. 18:00

13/5 Kulturfrukost på Kulturhuset Komedianten, Varberg kl. 10:00

13/5 Kvarnen i Kornhult, Hishult kl. 19:00

Turnén ingår i konsertserien STUDIO: och arrangeras av Kultur i Halland i samarbete med Halmstad kommun, Studieförbundet Vuxenskolan/Bengt-Göte Bengtsson, Kungsbacka kommun, Varbergs kommun och Kvarnen i Kornhult.

Mer info på www.regionhalland.se/studio

För mer information och frågor, kontakta gärna musikproducent Christoffer Andersson på telefon 073-417 79 74 eller christoffer.j.andersson@regionhalland.se