Lag-VM i bordtennis 2018 i Halmstad – Hallands kandidat till Stora Turismpriset

Region Halland och destinationerna i Halland har gemensamt nominerat Lag-VM i bordtennis 2018 – Destination Halmstad som Hallands kandidat till det Stora Turismpriset 2018.

Press och media inbjuds att delta då Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott Region Halland,  överlämnar nomineringen till Magnus Ackerot, styrelseordförande i Destination Halmstad.

Torsdag 13 september klockan 10.30
Halmstad Turistbyrå, Köpmansgatan 20, Halmstad

I motivering till nomineringen står bland annat följande att läsa ”Med sina 100 000 invånare är Halmstad den minsta staden någonsin att arrangera ett bordtennis-VM. Lag-VM i Halmstad sågs av 300 miljoner TV-tittare världen över. Destination Halmstad har verkligen visat, inte minst med tanke på den höga uppmätta nöjdheten bland deltagare och invånare, att mindre städer och regioner kan genomföra världsarrangemang med stor framgång!”

Stora Turismpriset 2018 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige.

Vinnaren utses den 6 december. Priset delas ut i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.

För mer information och frågor, kontakta
Jonas Olsson, Region Halland, 073-2023911
jonas.olsson@regionhalland.se