Landsbygdsministern talar på rikskonferens i Varberg

Munkagårdsgymnasiet står i år som värd för Naturbruksskolornas förenings årliga rikskonferens som arrangeras den 5–7 april på Stadshotellet i Varberg. Ett hundratal deltagare från hela landet kommer att göra studiebesök på Munkagårdsgymnasiet och dessutom gästas konferensen av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Studiebesök hos de gröna näringarna

Under onsdagseftermiddagen kommer det att genomföras studiebesök, både på Munkagårdsgymnasiet samt hos ett flertal lokala näringsidkare inom de gröna näringarna. På naturbruksgymnasiet Munkagård erbjuds utbildningar inom lantbruk, skog, trädgård och djur samt ett flertal uppdragsutbildningar inom de gröna näringarna.

I samband med konferensen kommer även Naturbruksskolornas förenings årsmöte att hållas under torsdagsmorgonen.

Landsbygdsministern talar

Konferensen avslutas med att Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht talar kl. 11 på fredagen på Varbergs stadshotell. Bucht deltagande på konferensen är en del av den Sverigeresa ministern är ute på för att träffa människor i landet och diskutera hur politiken för landsbygden kan utvecklas.

För frågor angående arrangemanget kontakta gärna:

Anette Johansson, Region Halland, på tel. 035-17 98 23.

För frågor angående konferensens program kontakta gärna Bo Wiberg, ordförande för Naturbruksskolornas förening, på tel. 070-574 26 46 eller vice ordförande Anneli Gunnars, tel. 070-382 28 00.

Rikskonferens Naturbruk 2017