Hylte bjuder in språkstartare

Vill du dela med sig av ditt språk och hjälpa en nyanländ familj att komma igång med svenska språket?

Välkommen till inspirationskväll i Hyltebruk den 11 september!

Nu genomför Region Hallands lokala nämnder i Halmstad och Hylte en satsning för nyanlända barnfamiljer tillsammans med Kultur i Halland, studieförbunden, och kommunerna i Halmstad och Hylte. En ryggsäck med böcker och spel har tagits fram för att fungera som en inspiration och introduktion till svenska språket. Genom att volontärer träffar barnfamiljer och använder materialet i väskan tillsammans på ett lekfullt sätt, är det inte bara språkutvecklande utan kan också ge nya vänner.
Satsningen har pågått i Hylte sedan i början av året och under våren har den första omgången språkstartare genomfört språkträffar med familjer. Nu fortsätter satsningen under hösten med start vid en inspirationskväll 11 september då nyfikna invånare kan få information och inspiration till att bli språkstartare!


För att bli språkstartare går man en kortare cirkelledarutbildning via ett studieförbund, där får man också hjälp att få kontakt med en familj. Vem som helst kan bli språkstartare, det krävs inga speciella förkunskaper eller att man är jätteduktig på svenska. Man kan genomföra språkträffarna ensam, tillsammans med en partner, vän eller sina barn. Har man inte möjlighet att delta vid inspirationskvällen 11 september kan man ändå bli språkstartare genom att ta kontakt med Hyltenämndens social hållbarhetsstrateg.

.
Välkommen till inspirationskvällen där du får höra mer om projektet och träffa tidigare språkstartare, måndag 11 september kl. 18-19.30 i Hörsalen vid biblioteket i Hyltebruk.

För frågor och mer information, kontakta
Kerstin Delefelt, social hållbarhetsstrateg, Region Halland
Tfn: 072 987 14 92
kerstin.delefelt@regionhalland.se