Gekås Ullared AB, Hallands kandidat i tävlingen om det Stora Turismpriset

Region Halland och de halländska destinationsföreträdarena har gemensamt nominerat Gekås Ullared AB som Hallands kandidat till det Stora Turismpriset 2017.

I samband med nomineringen besökte Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i Region Halland, Gekås och Gekås koncern-vd Jan Wallberg för att framföra gratulationer.

Dag Hultefors och Jan Wallberg, foto: Gekås

- Fantastiskt att se Gekås utveckling från ett varuhus till en destination där shoppingen är en del av en större upplevelse med restauranger, boende, aktiviteter och evenemang, säger Dag Hultefors. Gekås är en viktig motor för utvecklingen i hela regionen. Att ha ett besöksmål som drar nästan 5 miljoner besökare per år är en stor tillgång och ger potential för ytterligare samverkan, avslutar Dag.

Det är Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, som delar ut Stora Turismpriset på 100 000 kronor. Priset kan gå till företag, organisation eller institution med förankring i länet. I och med nomineringen tilldelas regionens kandidat en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats. Stora Turismpriset 2017 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige.

Vinnaren utses den 7 december. Priset delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg samma dag i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.

För mer information och frågor, kontakta
Dag Hultefors (M), ordförande regionstyrelsens tillväxtutskott, Region Halland
Telefon: 076–783 53 85