Pressmeddelanden och inbjudningar

 • 15 juni 2018

  Investeringar för fortsatt förlossningsvård av hög kvalitet

  Förlossningsvården i Halland är säker och trygg. Det visas i flertalet kvalitetsmätningar.

  – Jag är stolt över den fina förlossningsvården vi har i Halland, och det är ett viktigt område att värna om, säger Inger Svensson, ordförande i Driftnämnden Hallands sjukhus.

  Driftnämndens arbetsutskott har nu fattat beslut om investeringar i utrustning för en fortsatt hög kvalitet.

 • 14 juni 2018

  Dags att nominera mottagare till Region Hallands kulturpris

  Nu öppnar möjligheten att föreslå mottagare av Region Hallands kulturpris för 2018, meddelar driftnämnd Kultur och skola från sitt sammanträde den 14 juni. Vid dagens möte beslutades också om budgetram för mottagandet av en fristadskonstnär. Driftnämnden fastställde även Munkagårdsgymnasiets programutbud för läsåret 2019/2020.

 • 14 juni 2018

  Peter Wahlbeck intar finalen av Halland Opera & Vocal Festival

  Årets internationella föreställningar ger med sina individuella uttryck både höjd och bredd till årets festivalprogram. Feststämningen kommer vara på topp då Nineties Productions tillsammans med gästande Peter Wahlbeck intar finalen av Halland Opera & Vocal Festival 2018!

 • 13 juni 2018

  Uppföljning efter ett år med sprututbyte på driftnämndens sista vårmöte

  Vid Driftnämnden Närsjukvårds sista möte inför sommaren gjordes en lägesavstämning för Sprututbyte Halland efter ett år i drift. På mötet gjordes också en verksamhetsuppföljning efter årets första fem månader.

 • 4 juni 2018

  Full pott för Halland och Sydvästsverige i regeringens beslut om nationell plan för svensk infrastruktur

  På en presskonferens tidigare idag presenterade infrastrukturminister Tomas Eneroth och Isabella Lövin, klimatminister och vice statsminister, regeringens nationella plan för infrastrukturen åren 2018–2029, en satsning på totalt 700 miljarder kronor.

 • 24 maj 2018

  Hallandspolitiken får fördjupad lägesbild inför Västlänkens första spadtag

  Inför Västlänkens byggstart fick Region Hallands politiker i tillväxtutskottet i veckan en uppdaterad och fördjupad bild av Västlänkens järnvägstunnel genom Göteborg. Studiebesöket arrangerades  …

 • 22 maj 2018

  Vetenskaplig vernissage i regionalt samarbete för ökad måluppfyllelse i skolan

  Press och media hälsas välkommen till

  Vetenskaplig vernissage i regionalt samarbete för ökad måluppfyllelse i skolan – From Great to Excellent spridningskonferens 24 maj.

 • 17 maj 2018

  Halland bäst i Sverige när det gäller vårdens digitala invånartjänster

  Över 62 procent av alla som bor i Halland har någon gång loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster för att förnya ett recept, boka om sin tid, läsa sin journal eller av annan anledning kontaktat sin mottagning eller vårdcentral via www.1177.se. Med det är nu Region Halland bäst i Sverige.

 • 16 maj 2018

  Förnya dina recept i god tid innan sommaren

  Nu uppmanas alla som har recept på medicin, preventivmedel eller hjälpmedel, som går ut under sommaren, att förnya sina recept. Detta för att inte riskera att stå utan medicin under de hektiska sommarmånaderna.

 • 15 maj 2018

  Region Halland satsar på publika laddstationer

  - Äntligen tar Region Hallands arbete med utbyggnad av laddinfrastruktur fart. Vi hoppas att det kan bidra till att fler ser elbilen som ett möjligt transportmedel i Halland, säger Dag Hultefors (M), ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7103, 104, Nästa,