Akuta nummer

1177 - Sjukvårdsrådgivningen

Om du mår dåligt eller har skadat dig kan 1177 Sjukvårdsrådgivningen ge svar på om det är något du själv kan göra för att lindra besvären, eller om du bör söka vård hos exempelvis en distriktssköterska eller läkare.

1177 Sjukvårdsrådgivningen finns i hela landet, så du kan alltid ringa 1177 för att får råd om vård eller besöka webbplatsen 1177 Vårdguiden.

Så söker du vård i Halland

112

Ring 112 om du eller någon annan i din närhet är skadad och behöver omedelbar hjälp av ambulans, brandkår eller annan räddningstjänst, som polis, läkare osv.  Det kan handla om en olycka, att någon plötsligt faller ihop, om en brand eller någon annan nödsituation. 112 är ett särskilt nödnummer som du kan ringa från fast eller mobil telefon var du än är i Sverige. Ditt samtal kommer att besvaras av en SOS-operatör som sänder den hjälp som är nödvändig.

När ditt samtal är besvarat kommer SOS-operatören att ställa följande frågor:

  • Vad har hänt?
  • Var har det hänt?

Att larma 112 - Film från SOS 112 

114 14 - Polisens telefonnummer

114 14 ska användas för alla ärenden till polisen, utom för att larma. Numret är öppet för samtal dygnet runt, årets alla dagar.

Fler kontaktuppgifter till polisen

113 13

Till 113 13 kan man ringa om man vill ha eller ge information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället. Exempel kan vara en stor storm, influensaepidemi, storbrand eller översvämning.

Informationsnumret 113 13 kompletterar och avlastar nödnumret 112. Tjänsten bemannas av SOS Alarm, som både informerar och tar emot information och på så sätt  underlättar kommunikationen.
Mer information på SOS Alarm