Region Hallands bredbandsupphandling nominerad till årets bästa upphandling

Region Hallands bredbandsupphandling är nominerad till årets bästa upphandling som utses Upphandlingsdagarna tillsammans med Offentliga Affärer. Priset känt som Handslaget ska symbolisera den goda offentliga affären och delades ut på tisdagskvällen den 24 januari.

Nomineringen lyder: ” För en regional satsning på infrastruktur och en samverkansupphandling för utbyggnation av bredband. Istället för att satsa på bidrag till enskilda föreningar har regionen samverkat i en upphandling för att hela Halland ska ha samma förutsättningar och kostnader kring bredband, oavsett var du bor, vilket både snabbar på utvecklingen och minskar kostnaderna”.

Region Halland har gjort en banbrytande innovationsupphandling och tagit ett helhetsgrepp för att åstadkomma en sammanhållen och 100 procentig utbyggnad av bredband i länet.

-       Vi kunde inte vänta på marknaden – vi ville göra något nu, sa Dag Hultefors, ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott på tisdagskvällen när Handslaget delades ut.

-       Hallands bredbandsutbyggnad är Sveriges största fiberinfrastrukturprojekt som skapar en hållbar tillväxt, som bidrar till samhällsnyttan och som möjliggör för Halland att bli det första digitaliserade länet i Sverige, avslutade Dag."

Vinnande bidrag

Vinnande bidraget gick slutligen till Swedavia Inköp för upphandling av förnyelsebart flygbränsle, där de inte enbart satsat på sin egen användning utan även satsat på forskning, innovation och utveckling av att skapa en storskalig produktion utav förnyelsebart flygbränsle.

Läs mer om Handslaget här.