Nya sätt att tänka i halländska skolor och förskolor

Ny artikel i serien, Tillsammans får vi Halland att växa. Denna gång om Välmående ger resultat. En metod att utveckla arbetet i skola och förskola i Halland. Vi besöker Skogstorps förskola som berättar mer.

”Här går jag omkring och duger”, står det på Elizabeth Johanssons lilla lapp. En av många nya tankar som hon och hennes kollegor på Skogstorps förskola har fått med sig genom sitt arbete med Välmående ger resultat. ”Det handlar om att utveckla och förändra vårt sätt att tänka, och det ger verkligen resultat”, säger hon.

Välmående ger resultat är en halländsk satsning för att utveckla arbetet i skola och förskola – ett samarbete mellan Region Halland och Hallands kommuner. Efter att först ha prövats som ett antal pilotprojekt på olika håll i regionen har metoden utvecklats och används nu på bredare front.