Mats Eriksson till nytt uppdrag från 1 april 2018

Redan i våras meddelade Mats Eriksson att han inte kandiderar i valet 2018. Den 31 mars 2018 lämnar han sina uppdrag i Region Halland, för att istället arbeta på Reformklubben som seniorkonsult med strategisk rådgivning och politiskt reformarbete.

Mats Eriksson lämnar sin position som regionstyrelsens ordförande i Region Halland den 31 mars 2018. Han har varit förtroendevald på heltid sedan 1999. Mats Eriksson har varit regionens, och tidigare landstingets, ledande sjukvårdspolitiker i snart 14 år och även hunnit med en mängd politiska uppdrag inom Varbergs kommun, landstinget, regionen och på nationell nivå.

- Jag har haft fantastiska år inom både kommun, landsting och nu Region Halland, med många spännande uppgifter och utmaningar, säger Mats Eriksson. Särskilt stimulerande har det varit med alla medarbetare, företag, organisationer och inte minst alla förtroendevalda jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med.

Mats Eriksson har medverkat till många stora reformer som t ex vårdval inom primärvården, som Halland var först i landet med, bredbandsutbyggnad i länet, en hälso- och sjukvård med goda medicinska resultat och hög tillgänglighet samt en väl utvecklad kollektivtrafik. Vid sidan av sitt engagemang inom svensk hälso- och sjukvårdspolitik har Mats Eriksson även haft uppdrag med inriktning på miljö-, social-, utbildningsfrågor, regional tillväxt och utveckling samt kollektivtrafik.
- Jag är glad att ha fått möjligheten att efter många år som förtroendevald få spänna bågen inför ett nytt uppdrag, säger Mats Eriksson. Ett uppdrag jag nalkas med stor ödmjukhet och nyfikenhet.

För Region Hallands del innebär detta att moderaterna kommer att nominera en ersättare för Mats Eriksson. Arbetet startar omgående och följs av valberedningens sammanträde i frågan. Beslut sker i regionfullmäktige den 28 februari 2018.