Hälsoveckan i Halland ska göra hallänningarna friskare

För andra året arrangeras Hälsoveckan i Halland, från 8:e till 12:e oktober. Hälsofrämjande aktiviteter kommer att pågå runt om i länet med föreläsningar, hälsotester, råd, tips och tävlingar. Arrangörer är Folktandvården och Vårdcentralen Halland.

- Vårt mål är att få friskare hallänningar och i år försöker vi att möta våra kunder i nya miljöer under Hälsoveckan, säger Magdalena Barkström områdeschef på Vårdcentralen Halland. När vi normalt möter dem på vårdcentralen handlar det ofta om att bota och behandla. Den här veckan lägger vi fokus på det som förebygger och stärker hälsan, våra bästa råd och tips.

Som en del i satsningen arrangeras kostnadsfria föreläsningar i fyra städer runt om i Halland på temat stress och föräldraskap. Förutom föreläsningarna kommer vårdcentraler och folktandvårdskliniker gemensamt att träffa invånare på köpcenter och i matbutiker runt om i Halland under veckan. Flera håller dessutom öppet hus. Här kan besökarna mäta blodtryck, blodsocker och handstyrka, få munvårdstips och gå tipspromenader bland mycket annat.

- Vi vill visa på vårt breda utbud och hur vi kan stötta hallänningarna till en bättre hälsa. Det finns så mycket man kan göra på egen hand för att må bra, säger Gunnar Eriksson, områdeschef på Folktandvården Halland.

Mer information om utbud och aktiviteter på: www.regionhalland.se/halsoveckan