Aurela - hallänning nr 300 000 - uppvaktades av Region Halland

Det blev en liten flicka – Aurela Isufi – som lyckades bli ”hallänning nummer 300 000”. I samband med regionfullmäktiges möte den 20 juni uppvaktades Aurela och hennes familj av regionfullmäktiges ordförande Thomas Jönsson.  Hon förärades bland annat ett smycke från Region Halland med texten ”Hallänning nr 300 000” ingraverat. Även Hallandstrafiken passade på att uppvakta familjen med ett resekort laddat med 1 000 kronor.

Halland har de senaste årtiondena haft en oerhört stark befolkningsutveckling. Sedan 1950 har folkmängden ökat med över 76 procent och bara de senaste tio åren har hallänningarna blivit 25 000 fler. Främst är det genom inflyttning som Halland växer. Av befolkningsökningen 2000-2010 var hela 83 procent flyttningsöverskott och 17 procent födelseöverskott. Den största gruppen inflyttare till Halland är barnfamiljer.

Den 31 december 2010 hade Halland 299 484 invånare. Därefter har vi gått i väntan på att nå 300 000-strecket. Den 14 juni kom så siffrorna från Skatteverket som visade att vi passerat gränsen. I efterhand gick det att konstatera att Aurela Isufi hamnat på just plats nummer 300 000 i Skatteverkets befolkningsregister. Aurela föddes på Hallands sjukhus Halmstad den 9 juni, med Valdete och Dashnim Isufi som stolta föräldrar. Valdete och Dashnim kommer ursprungligen från Kosovo och flyttade till Sverige och Halland för sju år sedan. Familjen, som även består av sönerna Endi och Auron, är bosatta i Halmstad.

Det är väldigt roligt att vår Aurela blev nummer 300 000. Vi är stolta, säger pappa Dashnim.

För mer information om befolkningsutvecklingen i Halland och vad den betyder för vår utveckling, klicka här

Ärenden i regionfullmäktige

Bland ärendena på dagens regionfullmäktige märktes bland annat:

• Utdelande av Region Hallands personalstipendium

• Mål och strategier för Region Halland 2012-2015