Nyheter

 • 23 mars 2017

  Sydsverige enade om prioriteringar i infrastrukturen

  I ”Sydsvenska prioriteringar” står Jönköping, Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne och Halland enade om vilka sydsvenska infrastrukturinsatser som bör ingå i regeringens kommande planer. Pappret är en konkretisering av Regionsamverkan Sydsveriges tidigare positionspapper ”Ett enat Sydsverige skapar ett starkt Sverige” som presenterades 2016.

 • 23 mars 2017

  Samtal om Sydvästsveriges utveckling och Västkustbanans betydelse för tillväxt och samhällsutveckling

  I går, onsdagen den 22 mars, träffade Region Halland tillsammans med ledande representanter från Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Varbergs, Halmstads och Helsingborgs kommun Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon.

 • 22 mars 2017

  Bredbandsutbyggnad för hållbar utveckling - första hållbarhetsrapporten presenterad

  På seminariet "100 procent bredbandsutbyggnad, hållbar tillväxt och samhällsnytta - så hänger de ihop" i samband med Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens presenterade ÅF hållbarhetsrapporten "Samverkan utifrån ett regionalt utvecklingsuppdrag".

   

 • 20 mars 2017

  Öppet hus och klädbytardag på Löftadalens folhögskola

  Kom till Löftadalens folkhögskola och möt lärare och deltagare under öppet hus lördag 25 mars! Skolans alla utbildningar håller öppet sina undervisningslokaler, verkstäder och ateljéer. Det blir pröva-på-aktiviteter och workshops. Se och lyssna på uppvisningar och framträdanden!

 • 15 mars 2017

  Kjell Ivarsson tillträder ny roll som sjukvårdsdirektör i Region Jönköping

  Kjell Ivarsson, förvaltningschef Närsjukvården Halland, kommer att tillträda en tjänst som sjukvårdsdirektör med ansvar för kirurgisk vård i Region Jönköping och kommer därmed att lämna sitt uppdrag som förvaltningschef för Närsjukvården Halland.

 • 14 mars 2017

  Praktik i hjärtat av EU?

  Är du intresserad av praktik i hjärtat av EU på Småland-Blekinge-Hallands Europakontor under höstterminen 2017? I så fall ska du läsa vidare här.

 • 10 mars 2017

  Rekryteringsbehovet ökar inom bygg & anläggning och vård & omsorg

  Rekryteringsbehovet ökar i Halland inom bygg & anläggning samt vård & omsorg  – dagsfärska yrkesprognoser presenteras på seminarium.

 • 9 mars 2017

  Gå en kurs i sommar!

  Är du nyfiken på barockdans, skådespeleri, screentryck, antikens Grekland, löpning eller yoga? Kanske vill du veta mer om natur och kultur i fjällen eller vara med på Sportkollo för 55-plusare? Gå en kurs på folkhögskola och lär dig något nytt i en vacker och inspirerande miljö!

 • 8 mars 2017

  Starkare Halland med tätare samverkan

  Ny artikel i serien, Tillsammans får vi Halland att växa. Denna gång om Studieförbundet Medborgarskolan som på kort tid byggde upp en helt ny verksamhet – ett stödboende i Falkenberg för ensamkommande ungdomar.

 • 7 mars 2017

  Gemensam avsiktsförklaring för Markarydsbanan

  Region Halland, Laholms kommun och Halmstads kommun har tecknat en gemensam avsiktsförklaring för Markarydsbanan och som också inkluderar två nya stationer i Veinge och Knäred. Avsiktsförklaringen lägger grunden för en gemensam planering och förberedelser för införande av persontrafik på Markarydsbanan med inriktning att parterna ska verka för att få till stånd trafiken så snart som möjligt.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7102, 103, Nästa,