• 21 juni 2017

Hylte kommun först ut i Halland med att delta i Språkstart

Region Halland ser med stor glädje att Hylte kommun på kommunfullmäktige den 20 juni fattade beslutet om att delta i Språkstart Halland. Språkstart Halland är en satsning som riktar sig till små barn och vuxna i deras närhet, med syfte att tidigt stimulera barns språkutveckling.

• 20 juni 2017

Nytt avsnitt ute: "Barnfetma - ett samhällsproblem"

Nu kan du lyssna på det andra avsnittet av podcasten ”Hallands sjukhus sommarpratare”. Dagens sommarpratare är Josefine Roswall, barnläkare och verksamhetschef för barn- och ungdomskliniken, som i sitt avsnitt tar upp ämnet barnfetma.

• 16 juni 2017

Fyra kulturskapare får Region Hallands arbetsstipendium

Region Halland delar från och med 2017 ut arbetsstipendier för konstnärer inom alla konstområden, verksamma i Halland. Beslut om vilka kulturskapare som tilldelas stipendier 2017 togs av driftnämnden Kultur och skola den 15 juni. Stipendiet är ett allmänt stöd för fördjupad konstnärlig yrkesverksamhet.

• 15 juni 2017

Region Halland i Almedalen

Nu är det snart dags igen för Almedalsveckan, som i år genomförs första veckan i juli, den 2  - 9. För andra året i rad är Region Halland på plats.

Onsdagen den 5 juli arrangerar Region Halland Samhällsbygge pågår med olika seminarier på Sjöbergs bakgård, Strandgatan 18 i Visby. De olika temaområdena berör komplexa samhällsutmaningar där samverkan och fler perspektiv behöver involveras. Välkommen, är du på plats i Visby så kom och bidra med dina! Seminarierna livesänds på Region Hallands Facebooksida. Det gör att du kan följa och delta i diskussionerna också från distans. Moderator för samtalen är Willy Silberstein, känd journalist från TV med vana att intervjua politiker och makthavare.

• 13 juni 2017

Lyssna på Hallands sjukhus sommarpratare

Idag är det premiär för det första avsnittet av den nya podcasten ”Hallands sjukhus sommarpratare”.

• 1 juni 2017

Nyhetsbrev om det regionala utvecklingsarbetet i maj

Missa inte maj månads nyhetsbrev om vad som händer och vad som är på gång inom det regionala utvecklingsarbetet i Halland.

Trevlig läsning!

• 18 maj 2017

Nationellt vårdprogram ska förebygga livmoderhalscancer

I januari 2017 antogs den slutgiltiga versionen av Nationellt vårdprogram livmoderhalscancerprevention av Regionalt cancercentrum. I anslutning till det beslutade Region Halland att vårdprogrammet skulle implementeras även i Halland och ett processarbete påbörjades för att göra de förberedelser som behövs inför ett säkert införande av det nya vårdprogrammet.

• 15 maj 2017

Din hud är fantastisk – var rädd om den!

Denna vecka är det Euromelanomaweek och i samband med det uppmärksammar vi vikten av att vistas i solen på ett förnuftigt sätt.

• 15 maj 2017

Nöje går före nytta i Parkinson-dansen

– Det räcker med att det är roligt. Man får ta vara på det roliga i livet… Det säger Gunvor Gardahl från Halmstad. Varje tisdagseftermiddag dansar hon tillsammans med andra personer med Parkinsons sjukdom.

Med erfarenheterna från ett långt yrkesliv som dansare utvecklar Hugo Tham nu dans för Parkinson-sjuka i Halland, i samarbete med Folkuniversitetet.

– Vår dans bygger på en metod som utvecklats med dansare vid Mark Morris Dance Company i Brooklyn i New York, tillsammans med personer som har Parkinsons sjukdom, berättar han. Forskningen visar att deltagarna inspireras extra mycket av de rörelser en professionell dansare gör, och att det är ett utmärkt komplement till sjukgymnastik.

– Det här får mig att röra kroppen på ett nytt sätt, och jag gör rörelser som jag inte trodde att jag kunde, säger Gunvor.

• 15 maj 2017

Förnya dina recept i god tid innan sommaren

Nu uppmanas alla som har recept på medicin och preventivmedel, som går ut under sommaren, att förnya sina recept. Detta för att inte riskera att stå utan medicin under de hektiska sommarmånaderna.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7105, 106, Nästa,