• 7 juni 2018

Kattegattleden presenterade årets nyheter på Internationella Cykeldagen

Cykelleden Kattegattleden förbättras hela tiden och det erbjuds allt fler cykelupplevelser längs leden. Under 2018 färdigställs också flera nya sträckor.

• 5 juni 2018

Lämna cellprov bästa sättet att skydda sig mot livmoderhalscancer

Att lämna cellprov räddar liv. Kvinnor som regelbundet går på gynekologisk cellprovskontroll minskar risken att drabbas av livmoderhalscancer med 88 procent. Det visar en ny analys av data från det nationella kvalitetsregistret för livmoderhalscancer. Detta är en liten minskning av skyddseffekten jämfört med tidigare år, då skyddet låg på 90 procent.

• 1 juni 2018

Folkhögskolan 150 år

De första svenska folkhögskolorna grundades 1868. Det var Folkhögskolan Hvilan och Önnestads folkhögskola i Skåne samt Östergötlands folkhögskola (senare Lunnevads folkhögskola).

• 1 juni 2018

Här är kryssvinnarna!

"Samling" (eller snarare "Samli?ng") var det rätta svaret på krysset i senaste numret av Halland - bästa livsplatsen eftersom siffran 6 på något märkligt sätt  försvunnit.

• 30 maj 2018

Referat från Regionstyrelsens arbete

Från och med 30 maj så refereras huvuddragen från Regionstyrelsens arbete i samband med att Regionstyrelsen sammanträder. Referaten kommer att visas här  i nyhetslistan på Region Hallands webbplats.

• 25 maj 2018

Region Halland kör elbilsrallyt i helgen!

I helgen kommer Nordens största elbilsrally till Halland och politikerna Mikaela Waltersson (M) och Per Stané Persson (S) kör för team Region Halland. Målet med tävlingen är inte att komma först utan att slå ett slag för fossilfri biltrafik.

• 25 maj 2018

Idag fyller Folktandvården 80 år!

Idag för 80 år sen fattades beslutet om en statsfinansierad, allmän tandvård för barn, unga och värnpliktiga. Folktandvården var född och sedan dess har vi som bor i Sverige inte bara fått behålla de flesta av våra tänder – vår munhälsa är dessutom i världsklass!

Det firar vi lite extra på alla våra kliniker i Halland idag!

• 22 maj 2018

Folktandvården lanserar ny app i kampen mot karies

Med nya appen Rocka munnen flyttar Folktandvården in i hem och telefoner. Appen som innehåller både spel och timer ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

• 17 maj 2018

Halland bäst i Sverige när det gäller vårdens digitala invånartjänster

Över 62 procent av alla som bor i Halland har någon gång loggat in i 1177 Vårdguidens e-tjänster för att förnya ett recept, boka om sin tid, läsa sin journal eller av annan anledning kontaktat sin mottagning eller vårdcentral via www.1177.se. Med det är nu Region Halland bäst i Sverige.

• 16 maj 2018

Förnya dina recept i god tid innan sommaren

Nu uppmanas alla som har recept på medicin, preventivmedel eller hjälpmedel, som går ut under sommaren, att förnya sina recept. Detta för att inte riskera att stå utan medicin under de hektiska sommarmånaderna.

[Missing text /templates/netr/news/morenews for sv]

Gå till sida:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7112, 113, Nästa,