Kärlek vid första ögonkastet?

Vi ställde frågan till ett ett antal halländska par: Hur träffades ni?

Adnan Edrees och Tommy Backman, Frillesås

Adnan Edrees och Tommy Backman, FrillesåsAdnan och Tommy träffades, som så många gör idag, via internet. Adnan fanns i Värnamo, Tommy i Kungsbacka.– Vi fick kontakt via nätet och efter att ha chattat i en månad stämde vi träff.Sedan träffades vi flera gånger innan vi började dejta, berättar Adnan.Tommy och Adnan bor nu ihop och för någon månad sedan kunde de fira att de hade varit ihop i tre år. Tommy är inköpschef på ett företag i Varberg och Adnan har startat eget företag inom grafisk design.– Internet är ett bra sätt att mötas, säger Tommy. Det suddar ut avstånden och gör att man kommer i kontakt med människor på andra orter.Adnan och Tommy träffades, som så många gör idag, via internet. Adnan fanns i Värnamo, Tommy i Kungsbacka.

– Vi fick kontakt via nätet och efter att ha chattat i en månad stämde vi träff.

Sedan träffades vi flera gånger innan vi började dejta, berättar Adnan.

Tommy och Adnan bor nu ihop och för någon månad sedan kunde de fira att de hade varit ihop i tre år. Tommy är inköpschef på ett företag i Varberg och Adnan har startat eget företag inom grafisk design.

– Internet är ett bra sätt att mötas, säger Tommy. Det suddar ut avstånden och gör att man kommer i kontakt med människor på andra orter.

 

Ida Gustavsson och Johan Larsson, Tolarp

– Min kompis hade precis fått körkort. Vi åkte då till Johan för att visa upp

det, det var första gången jag träffade Johan, berättar Ida.

– Sedan var vi ute och åkte bil och pratade och bestämde att vi skulle träffas igen. Då började vi ta promenader ihop och blev sedan tillsammans, det var 2006. Nu har vi två små pojkar.

 

 

Ann-Marie Persson och Bengt Persson, Halmstad

– Jag var kompis med Bengts kusin som jag skulle åka på semester i Småland med och det var Bengt som skulle köra oss dit, berättar Ann-Marie.

Detta var 1960 och under midsommarfirandet träffades Ann-Marie och Bengt igen.

– Efter det hängde vi ihop. 1963 förlovade vi oss. Vi gifte oss och fick vårt första barn. Några år senare kom vårt andra barn. Nu har vi barnbarn och barnbarnsbarn, det känns fantastiskt när man tänker på vad bra det har blivit.

4. Simon Otterström och Malin Bengtsson, Halmstad – Vi träffades 2015 på Plönningegymnasiet där Malin gick. Jag följde med en kompis dit som visade sig känna Malin, berättar Simon.

– Jag tog med honom till stallet och vi åkte en del skridskor tillsammans. Vi flyttade ihop för ett år sedan, säger Malin.

 

Ulla Sennstam och Kjell Widman, Varberg

– Vi träffades första gången på en pensionärsdans för sju år sedan, säger Ulla. Sen tog det några år innan vi blev ett par.

– Att träffas på dans är ett väldigt vanligt och bra sätt, menar Kjell.

Nu bor Ulla och Kjell tillsammans i Varberg.

 

 

 

Lotta Ditlofsson och Sonny Norrman, Halmstad

– Vi var på dans på Havsbrus i Skummeslövsstrand 1989. Vi bodde båda hemma fortfarande och dagen efter hördes vi på telefon, säger Lotta.

Detta fortsatte varenda kväll och Lotta och Sonny kunde prata i timmar, till föräldrarnas förtret. På den tiden hade de inga mobiltelefoner och det fanns bara en fast telefon i huset…

– Efter ett år flyttade vi ihop, så ingen av oss har bott ensam någon gång.

1995 fick vi vårt första barn och 1998 vårt andra.

 

Simon Otterström och Malin Bengtsson, Halmstad

– Vi träffades 2015 på Plönningegymnasiet där Malin gick. Jag följde med en kompis dit som visade sig känna Malin, berättar Simon.

– Jag tog med honom till stallet och vi åkte en del skridskor tillsammans. Vi flyttade ihop för ett år sedan, säger Malin.