Digitalisering förändrar samhället

Just nu pratas det mycket om digitalisering, såväl i Halland som globalt. Digitalisering är så mycket mer än teknik och ett mer effektivt sätt att arbeta. Det är en samhällsförändring som påverkar oss alla och som vi behöver vara delaktiga i på olika sätt.

I det här numret av Halland – bästa Livsplatsen får du några exempel på hur vi använder digitalisering för att ännu bättre möta hallänningarnas behov och önskemål. En viktig förutsättning är snabb uppkoppling där alla på den halländska landsbygden ska få erbjudande om att ansluta sig mot fibernätet. En unik satsning som Lars-Ove Wijk är glad för. Han ser fram emot att kunna vara mer i fritidshuset på Hallandsås och också kunna sköta jobbet därifrån.

Du kan också läsa om hur hjärtsjukvården jobbar för en ännu bättre vård, bland annat genom att använda teknik och medarbetarnas kompetens mer effektivt. Ett exempel är Ejnar Svensson som med hjälp av en smart våg och en läsplatta kan hålla bättre koll på sitt trötta hjärta, utan att behöva lämna sitt hem i Träslövsläge.

Läs också hur Plönninge ska bli ett centrum för grön tillväxt, om hur kultur kan hjälpa unga vuxna med psykisk ohälsa och om vad som gör Halland till den bästa Livsplatsen för komikern Annika Andersson.

God höstläsning!
Catarina Dahlöf, regiondirektör