Vilken är Hallands ruskigaste plats?

Bästa livsplatsen betyder väldigt olika saker beroende på vem du frågar. Det visar en minienkät i det här numret av ”Halland – bästa livsplatsen”. För författaren Sara Beischer är det havet som lockar – för mig är det Hallands inland. Balans i tillvaron är, enligt Sara, en viktig förutsättning för ett gott liv och välfärdsfrågorna är viktiga för vad som gör en plats attraktiv.

När vi i regionen pratar om bästa livsplatsen så är det ingen speciell plats utan ett mål för allt vi sysslar med – hälsovård, kultur och kommunikation. Det gäller att hitta en god balans i det arbetet för att göra Halland attraktivt. Ett exempel är bredband som betyder väldigt mycket för alla som vill leva på landet. Utbyggnaden är något kommunerna och regionen satsar stora resurser på, men det behövs också eldsjälar. Lars-Åke Åkesson i Åkulla är en.

Vilken är då Hallands ruskigaste plats? Kulverten på sjukhuset i Halmstad, kanske? Den är i alla fall brottsplatsen i en ny deckare – en genre som jag gillar. Det finns många deckare med halländsk anknytning – ”Döden i Ullared” – som utspelar sig på Gekås är ett exempel. ”Mordet på Halland” är ett annat. Men det är väl ändå att gå lite för långt?

Trevlig höst!
Catarina Dahlöf
regiondirektör