Vad är nyckeln till framgång?

Samarbete är en viktig nyckel till fortsatt tillväxt och framgång för Halland. Det är jag helt övertygad om. Därför blir jag extra glad när jag i det här numret av ”Halland – bästa livsplatsen” läser att just samarbete är en viktig orsak till ”matundret” i Falken-berg. Krögarna och företagarna i mat- och besöksbranschen har upptäckt hur de tillsammans kan göra Halland ännu mer lockande för våra invånare och besökare. De kallar varandra konkullegor. Ett ord som er av oss borde använda.

 

Kulturtolksdoula är ett annat nytt vi får börja använda. Oksana Kornienko är kulturtolksdoula och hjälpte Bayan Murad när hon, e er att ganska nyligen kommit till Sverige, födde sitt första barn. Arbetet med att utveckla förlossningsvården för utlandsfödda kvinnor är en mindre, men viktig, del av en stor satsning på kvinnors hälsa som just nu pågår i Halland.

Och nu går det att boka tider till alla halländska vårdcentraler via webben! Det är stort steg framåt för att kunna erbjuda ännu bättre möjligheter i vården genom att dra nytta av digitaliseringens möjligheter

 

Invånarnas tankar och åsikter står i fokus när vi nyligen startade Hallandspanelen. Jag ser fram emot att ta del av vad de 1 200 hallänningar som ingår i panelen anser i olika frågor. Då kan vi få ännu bättre underlag för beslut och satsningar för att göra Halland till den bästa livsplatsen.

Slutligen, tänker jag hoppa på en buss på den nya busslinjen Åkturen och utforska Varbergs inland. Där finns mycket att uppleva. Häng på! Varför inte redan nu i maj när bokskogen är som allra finast?

Trevlig sommar!

Jörgen Preuss,
tf regiondirektör