Nytta och nytta… Räcker det inte med att det är kul?”


Jag tycker om citatet från en av deltagarna i seniordansen som du kan läsa om i det här numret av ”Halland – bästa livsplatsen”. Det är klart att det räcker att det är roligt att få röra på sig till musik och inspireras  av konstdansens vackra rörelser. Att man blir piggare och mår bättre får man på köpet. Härligt!

Härliga är också Patrik Leonardssons bilder av Halland. Få har som han fotograferat vårt vackra Halland – inland så väl som kustbygd. Och bilderna tål att tittas på – länge.

Den halländska hälso- och sjukvården får ofta höga betyg i nationella jämförelser. Ett exempel där vi tagit ytterligare steg framåt är när det gäller att snabbare hitta och utreda misstankar om cancer. Varje dag räknas när man väntar på besked om man har drabbats av svår sjukdom och med det nya sättet att arbeta blir denna väntan kortare.

I den här tidningen kan du också läsa om barnläkaren Ola Anderssons forskning som kan förbättra livet för miljontals barn världen över. Idén som Ola fick hemma vid köksbordet i Halmstad har gett genklang i hela världen och lett till att barn kan slippa blodbrist genom att barnmorskan väntar några minuter extra med att klippa av navelsträngen.

Det händer mycket som är både nyttigt och roligt i Halland – bästa livsplatsen.

Ha en härlig vår!

Catarina Dahlöf,
regiondirektör