STUDIO: Robert "Robi" Svärd

En gitarrfantom med glödande kärlek till flamencon!

Robert "Robi" Svärd.

Göteborgaren Robert "Robi" Svärd är en av de hetaste artisterna i flamencovärlden just nu. Uppståndelsen som debutskivan skapade bidrog till att flamencoeliten i Spanien fick upp ögonen för gitarristen och kompositören, vars namn sedan dess nämns i samma mening som de mest respekterade musikerna inom genren.

Tillsammans med dansare och medmusikanter tar nu "Robi" Svärd flamencon till Halland.

Robert "Robi" Svärd är en klassiskt skolad gitarrist, som efter studier i Australien valde att resa till Sevilla för att fördjupa sig i spansk musik. När han härom året publicerade en inspelning av en egen låt på Facebook kunde han inte ana att den skulle komma att delas otroliga 12 000 gånger. Snart hörde Alfredo Tejada Heridia, en av flamencons hetaste sångare, av sig och bad om att få sjunga med Robert, som plötsligt fann sig själv i en legendarisk studio i Granada tillsammans med gräddan av flamencons musiker för at spela in sitt debutalbum. Resten är, som det brukar heta, historia. Robert "Robi" Svärd har sedan dess blivit flerfaldigt prisbelönad och hyllas av kritiker runt om i världen både för sina konserter och inspelningar.

Den 7 september släpptes nya albumet "Alquimia".

Välkomna att njuta av flamenco av allra högsta kaliber och absoluta världsklass!

Turné i Halland - i september 2018

På scen:

  • Robi, gitarr
  • Ann Sehlstedt, dans Palmas 
  • Afra Rubino, gitarr
  • Sara Nilsson, fiol
  • Miguel ”Cheyenne” Fernandez 
  • Antonio Gomez, sång, tvärflöjt och palmas 
  • Joan Masana, bas 

Se också Robis sida på  Facebook

Lyssna på Spotify

Turnén ingår i konsertserien STUDIO:

Konsertserien Studio: är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Hallands kommuner och lokala arrangörer, med syfte att visa musik som inte syns i det ordinarie konsertutbudet inom folk- och världsmusik, jazz och pop.

Intima konserter och kreativa workshoppar. Folkmusik, världsmusik och modern jazz med spännande artister. Utvalda och inbjudna av Kultur i Halland - Musik.