Halland Opera & Vocal Festival

2014 genomfördes Halmstad Opera & Vocal Festival. Den första festivalen i sitt slag i Halland. Succén var ett faktum. Nu växer vi till Halland Opera & Vocal Festival som går av stapeln i Laholm 2016!

Foto: Anna Thorbjörnsson

Operafestival i Laholm 14 – 17 juli 2016

Sommaren 2016 arrangeras Halland Opera & Vocal Festival runt om i fantastiska Laholm. Under fyra fullmatade dagar 14-17 juli bjuder vi på en rad musikaliska och konstnärliga upplevelser, då vi välkomnar publiken till våra olika spelplatser.

Festivalen inleds med en fötrollande invigninskonsert på Skottorps slott, då operasångarna Per Eriksson och Sara Eriksson framträder tillsammans med Vindla Stråkkvartett. Men invigningskonserten kommer även att innehålla en del överraskningar. Halland Opera & Vocal Festival 2016 bjuder på inte mindre än fyra premiärer, varav två uruppföranden. I övrigt innehåller programmet en rad rykande färska produktioner, vilket gör årets festival extra spännande och angelägen. Varje festivaldag inleds med festivalfrukost på Teckningsmuseet i Laholm. Programpunkterna fortsätter därefter på Skottorps slott och Vallåsens värdshus, fram till sena kvällen. Mozartopera, romanskonst, barockopera, nya verk och konstformsöveskridande musikdramatik bildar en fantastisk mosaik av upplevelser.

Läs mer: http://hallandopera.se/

Om Halland Opera & Vocal Festival

Vår tanke är att presentera en festival som dels utgör ett nytt, spännande inslag i det halländska sommarutbudet och dels skiljer sig från de flesta övriga operafestivaler genom en större bredd och fler aspekter av konstnärliga röstuttryck. Opera är både historiska verk, ett internationellt kulturarv och en högst aktuell, levande konstform med många olika infallsvinklar. Därför låter vi klassisk sång, andra stilar och vokala experiment samsas i ett program med stor variation, från traditionell repertoar till nyskrivna verk med nationellt och internationellt verksamma artister. Den gemensamma nämnaren är den mänskliga rösten och dess fantastiska möjligheter.

Halland Opera & Vocal Festival 2016 är ett samarrangemang som genomförs av Region Halland - Kultur i Halland, Operation Opera, Laholms kommun, Skottorps slott och Vallåsens värdshus.