Poetry slam i Halland

Tävlingar i scenpoesi!

Framför din poesi och se hur den mottas av publiken. Vinnaren och tvåan vid varje deltävling går vidare till Hallandsfinalen i Kungsbacka - de som vinner där får representera Halland i SM i Poetry Slam som hålls i Jönköping i maj.

Poetry slam i Halland. Tävlingar i scenpoesi.

Du läser två dikter i grundomgången. Sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt. Max 8 poeter per uttagning. Att ställa upp som tävlande är gratis. Det är fri entré. Juryn består av frivilliga från publiken som ger poäng för texten och framförandet.

Anmäl dig längre ner på sidan!

Tävlingsregler finns längre ner på sidan.

Poetry slam i Halland 2018

Deltävlingar

 • 20 februari 18.00 i Kungsbacka
  Café Trubaduren, Kulturhuset Fyren
 • 27 februari 18.30 i Halmstad
  Stadsbiblioteket, Bibliotekscaféet
 • 28 februari 18.30 i Varberg
  Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten
 • 5 mars 19.00 i Laholm
  Stadsbiblioteket
 • 6 mars 18.30 i Hylte
  Folkbiblioteket, Hörsalen
 • 13 mars 18.00 i Falkenberg
  Downtown, Brogatan 2

Först till kvarn! OBS! Du kan bara anmäla dig till en deltävling åt gången. Om du inte går vidare finns mölighet att tävla igen i någon av deltävlingarna som kommer efter. Deltagande i fler än en tävling fördelas i mån av plats.

MC: Ronja Möller

Ronja Möller är en engagerad ordkonstnär som blev Hallandsmästare i Poetry slam 2014 och 2015. Sen dess har hon uppträtt med sin poesi i en mängd olika sammanhang. Ronja intresserar sig för samhället med inriktning på miljöfrågor och mänskliga rättigheter. Detta intresse visar sig även i hennes poesi, som ofta utgår från personliga erfarenheter.

Ronja Möller är MC, Master of ceremonies eller konferencier, vid samtliga tävlingar utom i Falkenberg.

Filmen visar ett exempel på estradpoesi framförd och författad av Ronja Möller: Flykten kunde lika gärna valt oss from World Citizen on Vimeo.

Hallandsfinalen 2018

 • 11 april 18.00 i Kungsbacka
  Kulturtorget, Kulturhuset Fyren

Vinnaren koras till Hallandsmästare i Poetry slam!  Dessutom blir de fyra poeter som får högst poäng uttagna till Hallandslaget som tävlar i Svenska mästerskapen i Poetry Slam, den 9-12 maj 2018 i Jönköping.

Finalister är de två som fått högst poäng i respektive deltävling.

Tävlingsregler i Halland

Deltävlingarna: Deltagarna läser två dikter i grundomgången och sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt.

Dikterna skall vara originaltexter framförda av poeten själv inom en tidsram på tre minuter. Tidsövertramp ger minuspoäng. Texten skall framföras utan rekvisita, musikinstrument eller andra effekter.

Juryerna består av tre eller fem jurygrupper, där en person kan vara en jurygrupp. Dessa är frivilliga från publiken och ger poäng för texten och framförandet. Varje jurymedlem kan ge mellan 0,0 och 10,0 poäng. Om det finns fem jurygrupper stryks lägsta och högsta poängtalet, resterande tre räknas ihop och detta blir det individuella resultatet för framträdandet. Om det endast finns tre jurygrupper, räknas samtliga poäng.

De två poeterna med högst totalpoäng efter två omgångar går vidare och möts i en avgörande final. Även här gäller att dikten ska vara en originaltext och framföras inom samma tidsram. Högst poäng i finalen vinner.

Hallandsfinalen: En grundomgång med alla tävlande. De sex med högst poäng går vidare till en andra omgång. De två bästa i andra omgången möts och gör upp i ett "final battle" om titeln Hallandsmästare i Poetry slam.

Vi arrangerar Poetry Slam 2018

Sedan 2016 är det biblioteken i de halländska kommunerna som tillsammans med Kultur i Halland står värd för Poetry Slam-tävlingarna i Halland, i samarbete med ABF Halland. Medarrangör i Falkenberg är Henrik Ström/Knopster.

Om du vill länka hit, använd gärna adressen: www.regionhalland.se/poetryslam

Anmäl dig till Poetry Slam i Halland 2018

Anmäl dig genom att fylla i formuläret. När du är klar - klicka på knappen "Skicka" och vänta tills du får upp en bekräftelse på sidan!

OBS! Du kan bara anmäla dig till en deltävling åt gången. Om du inte går vidare finns mölighet att tävla igen i någon av deltävlingarna som kommer efter, i mån av plats.

Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina uppgifter här så kommer de att sparas i vårt register, och din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. Läs mer om hur vi sparar dina personuppgifter.

Välj deltävling: Obligatoriskt
Jag godkänner att mina personuppgifter behandlas av Region Halland, enligt PUL. Obligatoriskt