Direkt till innehållet

Filmtävlingar och festivaler

Vill du tävla med din film? Var med på en av våra filmfestivaler! Det finns tävlingar för alla åldrar och för både erfarna filmare och för dig som just har börjat.

Att tävla är ett sätt att träffa andra som skapar film och ett bra tillfälle att visa sina filmer.

PLAY filmdagar med PLAY kortfilmstävling

PLAY filmdagar är ett forum för filmare och filmintresserade i hela Halland. Förutom att testa på olika workshops i filmens tecken får du även ta del av filmer från halländska filmskapare i alla åldrar som tävlar i PLAY kortfilmstävling.

PLAY filmdagar 2024 äger rum den 21–22 september på Nolltrefem och i Figarosalen på Halmstads Teater.

Gul och lila platta med siluetten av en grip och texten "Play filmdagar".

PLAY kortfilmstävling

I PLAY kortfilmstävling tävlar kortfilmsbidrag från halländska filmare i alla åldrar. Det är också ett tillfälle att visa sin film på stor duk inför en publik. Tävlingen återkommer varje år i september. Anmälan för tävlande öppnar senast i mars varje år.

Vi använder oss av en urvalsgrupp som har till uppgift att välja ut de filmer som ska visas på festivalen. I lättviktsklassen visas alla bidrag, inget urval sker.

PLAY arrangeras av Kultur i Halland – Film och hålls även i år i Figaro-salen på Halmstad teater och på Nolltrefem i samarbete med Halmstad kommun. Festivalen är en plats för både nya filmskapare och den mer etablerade branschen, vilket gör det till ett perfekt tillfälle för mingel och nätverkande för nya talanger.

Filmerna tävlar i någon av dessa klasser:

  • Lättvikt för barn och ungdomar upp till 15 år.
  • Mellanvikt 16–19 år
  • Tungvikt 20–26 år
  • 27+ för filmare och regissörer från 27 år och äldre.

Tävla med din kortfilm!

Anmäl din film till PLAY kortfilmstävling! Sista anmälningsdag till PLAY 2024 är den 26 augusti.

Mer information, regler och ansökan hittar du i kalendern för kulturarrangemang.

Ett flertal priser delas ut, t.ex. bästa regissör, bästa film, bästa ljud etc. PLAY är även en uttagningstävling till Novemberfestivalen för ungdomar mellan 16 och 26 år

Resultat i PLAY kortfilmstävling 2023

Vinnare och pristagare i PLAY kortfilmstävling 2023

Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är en talangtävling, ett SM i kortfilm, för unga lovande filmare där alla regioner i Sverige skickar vinnare från sina filmfestivaler. Kultur i Halland – Film skickar de vinnande filmernas regissörer för kategorierna mellanvikt och tungvikt till Novemberfestivalen.

Noomaraton i Halland – tävlingen där ni gör film på tid

Collage med texten Noomaraton.

Noomaraton är tävlingen där ni gör film på tid! Du och ditt lag har 24 timmar på er – det enda ni får veta är tre platser, tre föremål, ett tema. Noomaraton arrangeras alltid första helgen i september med regionala tävlingar över hela landet. Vinnarna får sedan möjlighet att delta i riksfinalen. Noomaraton arrangeras av föreningen Filmregionerna med stöd av Svenska Filminstitutet.

Noomaraton 2024

31 augusti–1 september 2024 är det Noomaratons tävlingshelg i regionerna. Sista anmälningsdag är den 30 augusti kl. 16.00.

Visning av filmerna och prisutdelning sker på söndag 1 september kl. 16 på Biostaden Kungsbacka, i samarbete med Kungsbacka kommun. Två filmer väljs ut att representera Halland i riksfinalen den 12 oktober på Filmhuset, Stockholm.

Regler och riktlinjer för Noomaraton hittar du på www.noomaraton.se/tavlingsregler

Vinnare i Noomaraton Halland 2023

Program och anmälan till årets festivaler och tävlingar

All information om aktuella festivaler och tävlingar och för att anmäla dig – se kulturarrangemang.

 

Annika Westerhult

Utvecklare

Arbete: +46733060036 Mobil: +46733060036

Senast ändrad: