Information om arrangemanget

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare. Den här gången är vår gäst koreografen Robin Dingemans och vi träffas i Kungsbacka.

Robin Dingemans.Program

  • Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 18.30 koreografen Robin Dingemans

Robin Dingemans är koreograf, dansare och danspedagog. Med dans som utgångspunkt skapar han fantasifulla föreställningar för barn och vuxna. Robin töjer gärna på gränserna för koreografi och samarbetar ofta med både illustratörer, videokonstnärer, dramaturger, dansare och författare. I hans föreställningar finns ofta ett filosofiskt perspektiv eller ett utforskande tema.

Robin är född och uppvuxen på Aotearoa Nya Zeeland. Han har en lång karriär som dansare i Europa med bland annat Fevered Sleep, Station House Opera, DV8 Physical Theatre är han nu baserad i Sverige.

2018 har Rum för Dans bjudit Robin Dingemans till Kungsbacka för att arbeta fram en ny dansföreställning för barn/unga 6 –12 år.

Mötesplats barnkultur.

Mötesplats Barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare. 2 – 4 gånger om året presenteras en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt, en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd med mera. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter.