Information om arrangemanget

Samir Alj Fält arbetar på Design Lab S, en kollektiv designstudio i Skärholmen. Med övertygelsen om att alla bör få chansen att utforma hur världen ska se ut och fungera verkar labbet för var och ens rättighet att uttrycka erfarenheter, upplevelser och perspektiv i form av estetiska avtryck.

Samir Alj Fält Foto: Carl Hjelte.Labbets kollegor är barn 9–13 år och vuxna över 80 år. Barnen bjuds in som jämlika medarbetare, med lika stor delaktighet i designprocessen som professionella designers. Tillsammans undersöks designprocesser, experiment med material görs, tillverkningstekniker och nya estetiska uttryck utforskas.

I november 2016 mottog Design Lab S hederspriset, Sveriges nationella designutmärkelse. För första gången i designhistorien prisas barn i ett nationellt designsammanhang.

Program

  • Kl 16.30 Kaffe och mingel
  • Kl 17.00 – 19.00 gästtalare Samir Alj Fält

Mötesplats barnkultur

Mötesplats barnkultur är för dig som är intresserad av vad som händer just nu inom barnkulturområdet, vill veta mer eller diskutera vidare. Här kan du mingla, diskutera och ta del av senaste nytt eller höra om nyskapande projekt och verksamheter.

Vi träffas 2 – 4 gånger om året och presenterar en eller flera inbjudna gäster, ett intressant projekt, en spännande verksamhet, de senaste forskningsrönen, nya kulturpolitiska reformer eller något annat högaktuellt ämne. Det handlar om olika ämnen varje gång inom något av alla kulturområden; musik, dans, film, teater, litteratur, konst, slöjd, kulturarv med mera.

Alltid fri entré!

Mötesplats barnkultur är ett samarbete mellan Kultur i Halland, Centrum för barnkulturforskning, Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län samt Västra Götalandsregionen.

Detta tillfälle även i samarbete med Falkenbergs kommun.