Information om arrangemanget

Johan Fribergs monolog vandrar en man runt på gator och torg och försöker förhålla sig till verkligheten han ser med hemlösa, tidningsförsäljare, gatuartister och personer som tigger. Hur ska han förstå och bemöta denna verklighet? Hur gör man rätt? Och vems är felet att det ser ut som det gör?

Teaterföreställningen Den stora ensamheten.

• Medverkande och regi: Petter Heldt
  • Produktion: Teater Halland

Den stora ensamheten. Foto: Malin Arnesson.

DEN STORA ENSAMHETEN är en sorgesång över ett land, en idé, en gemenskap som inte längre finns. En berättelse om en man som försöker förstå och göra något… men där rädslan anar en bomb i varje väska och ser en potentiell terrorist i varje blick. DEN STORA ENSAMHETEN är en berättelse om Sverige idag.

I Teater Hallands föreställning med Petter Heldt i titelrollen, varvas texten med musik ur den klassiska svenska visskatten. Tilltalet är personligt och spelet nära publiken. Premiär 5 mars.

UPPHOVSPERSONER/KONSTNÄRLIGT TEAM:
Manus: Johan Friberg
Regi: Petter Heldt
Skådespelare: Petter Heldt
Scenografi/kostym: Lisa Burenius
Ljusdesign: Joakim Qvarforth
Musikarr: Dick Karlsson
Produktion: Teater Halland
Producent: Maria Andrén
Foto: Malin Arnesson
Konstnärlig ledare: Maria Ericson
Marknad/layout: Lena Sandersson

Hela Halland läser 2017

Hela Halland läser.Hela Halland läser är Halland största bokcirkel med en mängd aktiviteter på biblioteken i Halland; författarbesök, musik, teater och samtal.

Årets böcker i Hela Halland läser är:

• 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson.
  • För vad sorg och smärta av Thom Lundberg.

Program och aktiviteter i Hela Halland läser 2017: www.regionhalland.se/helahallandlaser

Följ Hela Halland läser på Facebook! www.facebook.com/helahallandlaser/

Arrangörer

Hela Halland läser 2017 arrangeras av Hallandsposten/Hallands Nyheter och Kultur i Halland tillsammans med Laholms kommun, Halmstad kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun, Varbergs kommun och Kungsbacka kommun.