Information om arrangemanget

Nils Landgren, trombon och Malmö SymfoniOrkester.

Nils Landgren.

Konserten inleds i foajén kl 18.30 med en konsertintroduktion av Lennart Stenkvist, f.d. programchef MSO.

Nils Landgren och Malmö SymfoniOrkester

Efter en vinter av utsålda hus med sin julkonsert, kommer nu en av Sveriges mest kända jazzmusiker, Nils Landgren till Kungsbacka teater den 29 mars. Med sig har han Malmö SymfoniOrkester och den norske dirigenten Ingar Bergby.

Under kvällen kommer publiken bland annat att få lyssna till uruppförandet av Reine Jönssons nya verk "To find peace". "To find peace" är ett beställningsverk där Musik i Syd, med stöd av Kulturrådet, har valt att föra samman den skånske tonsättaren Reine Jönsson med Nils Landgren genom att beställa ett verk för jazztrombon och orkester. Jönsson är rättfram tonsättare, som varit aktiv under många år, med över 60 opus på sin lista.

Konserten i Kungsbacka inleder en turné som sedan går vidare till Malmö Live den 30/3 och Ystad teater 31/3.

Malmö SymfoniOrkester.

Konsertserien STORM

Storm En kammarmusikalisk resaKonsertserien STORM arrangeras av Kultur i Halland och presenteras runtom i Halland. Detta sker i samarbete med Kungsbacka Teater, Särö Musiksällskap, Varbergs kommun, Varbergs Konsertförening, Falkenbergs Konsertförening, Stadsbiblioteket i Halmstad, Halmstads Kammarmusikförening och Laholms Konsertförening.

Mer information om konsertserien STORM: www.regionhalland.se/storm