Information om arrangemanget

Gillar du konståkning? Kom då och upplev dans på is när fem vassa konståkare från Kanada förvandlar ishallen till dansscen med en föreställning som överraskat och charmat publiken världen runt.

Le Patin Libre. Foto: Alicia Clarke.

Le Patin Libre

Vertical Influences

Det här är samtida dans på skridskor eller isdans fri från teknisk bedömning. En kvintett konståkare bjuder oss på fotarbete som ristar och skivar isen under sig. Deras koreografiska formationer är befriande och hisnande, omgivna av frusna luftmoln. Du kommer aldrig se något liknande i vare sig en ishall eller på scen igen.

Le Patin Libre är ett modernt kompani från Montreal som utgår från skridskoåkning. Deras konst använder skridskor och glid som uttrycksmedel i samtida dans på is.

Gruppen grundades 2005 av enastående konståkare med viljan att skapa koreografiska verk.

Turnerar genom Dansnät Sverige.

Rum för Dans – den halländska dansscenen

Rum för Dans är en rörlig dansinstitution och visar dans på flera scener och i olika rum, på olika orter och platser i Halland. Den samtida dansen har många uttryck och hittar nya vägar. På den halländska dansscenen vill vi visa bredden av detta genom gästspel av svenska och internationella koreografer och kompanier.

Tillsammans med Falkenberg och Kungsbacka kommuner arbetar Region Halland med Rum för Dans. Falkhallen i Falkenberg och Kungsbacka Teater är våra huvudscener, men ibland flyttar vi också in på fler scener och i andra rum i de övriga halländska kommunerna.

Runt föreställningarna bygger vi en verksamhet av samtal, workshopar, öppna repetitioner och andra händelser för att ge publiken en större upplevelse, väcka nyfikenhet och ge nycklar till en ökad kunskap om konstområdet dans.

På vår webbplats finns mer information om föreställningarna, foton, filmat material och länkar.

www.rumfordans.se