Information om arrangemanget

Tävlingar i scenpoesi. Ordet är ditt! Publiken är jury!

Poetry slam i Halland. Foto med mikrofon.

Framför din poesi och se hur den mottas av publiken. Vinnaren och tvåan vid varje deltävling går vidare till Hallandsfinalen i Kungsbacka - de som vinner där får representera Halland i SM i Poetry Slam som hålls i Jönköping i maj.

De tävlande läser två dikter i grundomgången. Sen blir det en final mellan de två deltagare som fått högst poäng den kvällen, där de läser en tredje dikt. Max 8 poeter per uttagning. Att ställa upp som tävlande är gratis. Det är fri entré. Juryn består av frivilliga från publiken som ger poäng för texten och framförandet.

Deltävlingar

20 februari 18.00 i Kungsbacka
Café Trubaduren, Kulturhuset Fyren

27 februari 18.30 i Halmstad
Stadsbiblioteket, Bibliotekscaféet

28 februari 18.30 i Varberg
Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten

5 mars 19.00 i Laholm
Stadsbiblioteket

6 mars 18.30 i Hylte
Folkbiblioteket, Hörsalen

13 mars 18.00 i Falkenberg
Downtown, Brogatan 2

Hallandsfinalen 2018:

11 april 18.00 i Kungsbacka
Kulturtorget, Kulturhuset Fyren

Anmälan och mer info hittar du här: www.regionhalland.se/poetryslam

Arrangeras av Kungsbacka kommun, Varbergs kommun, Falkenbergs kommun, Hylte kommun, Halmstads kommun, Laholms kommun, ABF, Downtown rockbar, Knopster och Kultur i Halland.