Information om arrangemanget

Var med och upplev Robert och Clara Schumanns engagerande livshistoria genom ord och musik med Kungsbacka Piano Trio och Stina Ekblad i ett arrangemang av Change Music Festival.

Under två kvällar uppmärksammar vi de båda tonsättarnas speciella förhållande och deras fantastiska musikaliska begåvningar. Allting berättat genom musik, utdrag ur dagböcker och brev de skrivit till varandra.

Missa inte detta sällsynta tillfälle att höra världsberömda Kungsbacka Piano Trio framföra verk av de båda syskonen. Bland annat ett unikt tillfälle att höra Robert Schumanns samtliga tre pianotrios.

Den hyllade och högt aktade skådespelerskan Stina Ekblad ger programmet ytterligare dimensioner genom att levandegöra Schumanns brev och texter. Allt i sann Change-anda.

Robert Schumann (1810-1856), Clara Schumann (1819-1896).

Torsdag 12 juli kl. 19.00 i Slottshallen

Clara Schumann
Lieder, Op.12 No.1, 2 & 3 (arr. Kungsbacka Piano Trio)

Fantasiestücke, Op.88

Piano Trio in d-minor, Op.63

Fredag 13 juli kl 19.00 i Slottshallen

Clara Schumann
Romances, Op.22

Piano Trio in f-major, Op.80

Piano Trio in g-minor, Op.111

Medverkande

Stina Ekblad (röst), Malin Broman (violin), Jesper Svedberg (cello) och Simon Crawford-Phillips (piano)

Change Music Festival

Ett arrangemang inom Change Music Festival i samarbete mellan Tjolöholms slott, Kungsbacka kommun och Region Halland.

Change Music Festival är sedan 2017 en biennal och återkommer fortsättningsvis vartannat år med start 2019. Vi presentera förstklassig kammarmusik även under de mellanår som uppstår. Ett första nedslag blir dessa två konserter 12 och 13 juli på Tjolöholms slott. Välkommen!