Information om arrangemanget

Under maj var den franske glaskonstnären Pascal Lemoine via Konst i Halland och Varbergs kommun inbjuden residenskonstnär i Varberg och arbetade bland annat i glashyttan Glasverk. I samband med festivalen Hallifornia bjuder arrangörerna på aktiviteter på tema glas.

Ökenglas, kikare, synvillor och en gungmatta av glas

Pröva dina tankar och funderingar kring vetenskap och teknik i experimentella workshops framför Tullhuset tillsammans med Science Safari. Kostnadsfritt.

  • Fredag 21 juli, kl. 14.00-17.00
  • Badhusplatsen, framför Tullhuset, Varberg

Guidad visning i konstglasutställningen Samklang på Konsthallen/Hamnmagasinet

Camilla Rosberg, Konst i Halland visar utställningen.

  • Fredag 21 juli, kl. 14.00 och 16.00
  • Konsthallen/Hamnmagasinet, Varberg

Vetenskapscafé med Science Safari på Konsthallen/Hamnmagasinet

Alf Rolandsson berättar om "Transparent intelligens". Om de närmast outtömliga möjligheterna med glas. Fönster som samtidigt är solpaneler, antenn, datorskärm... Som med en snabb knapptryckning kan bli frostade eller mörklagda och det här är inte science fiction! Gäst och föremål från Glafo, glasforskningsinstitutet i Växjö.

  • Fredag 21 juli, kl. 15.00
  • Konsthallen/Hamnmagasinet, Varberg

Prova på att blåsa en glaskula i hyttan Glasverk (Hamnmagasinet)

Kostnadsfritt, från 7 år. Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn. Fribiljetter hämtas i glashyttan samma dag från kl 12.

  • Fredag 21 Juli, 15.00-17.00
  • Hyttan Glasverk (Hamnmagasinet)

Artist in Residence – Pascal Lemoine och utställningen Samklang

Den franske glaskonstnären Pascal Lemoine har i maj vistats i Halland som residenskonstnär där han bland annat arbetat i glashyttan Glasverk, Varberg.

I utställningen Samklang (6/6 - 20/8 2017) visas verk av Pascal Lemoine och ett urval halländska glaskonstnärer som har eller har haft koppling till Glasverk: Katarina Löfström, Kajsa Bäckström, Mikaela Turkot, Bevan Taka och Michael Ahlefeldt-Laurvig.

Artist in Residence – Pascal Lemoine arrangeras av Varbergs kommun och Konst i Halland/Hallands Konstmuseum och Region Halland i samarbete med glashyttan Glasverk och Varbergs Konstnärsförening. Läs mer på www.konstihalland.se