Information om arrangemanget

En prisbelönt skildring av längtan till föräldraskap, sorg och kärlek. Regissörbesök!

  • Filmstart kl.19.00
  • Samtal med Karin Ekberg kl.20.30

Kvällens film: Efter Inez

Jag klev rakt in i ett rum fullt av sårbarhet och kärlek. Det är ett av mina starkaste ögonblick som dokumentärfilmare någonsin" - Karin Ekberg, regissör Efter Inez

Från den hyllade filmen Att Skiljas är nu regissören Karin Ekberg tillbaka med ännu en film som bjuder in oss till en familj under en känslig tid i deras liv. Filmvisning med regissörsbesök!

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

Efter Inez är en ny film av regissören bakom Att skiljas, öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerad till Kristallen och Prix Europa. Återigen bjuds vi in att följa en familj under en känslig tid i deras liv. Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

Vinnare Tempo Documentary Award 2017!

Juryns motivering: "En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger oss en djupare förståelse kring livets villkor. En film om förlust, men framför allt om kärlek – och som, tack vare filmarens respektfulla känsla för integritet och inte minst Denize och Filips mod och generositet – lämnar oss i en tacksamhet över att få insikt i något som ingen någonsin egentligen vill förstå; hur en mäktar med att leva med ständig sorg."

Doc Lounge Varberg

Doc Lounge är en given mötesplats med dokumentärfilmen i centrum! Vi förhands- och premiärvisar dokumentärfilm i Teaterbaren på Teater Halland alltid inramat med spännande gäster, samtal, liveakter, bar, mat och musik.

Kort sagt är Doc Lounge något för alla som älskar dokumentärfilm med härligt häng. En torsdag i månaden blir detta ditt för endast 70 kr! Teaterbaren öppnar alltid kl.18.00 och har ekologiska smörrebröd och smarriga drycker!

Nytt för hösten är att filmen startar redan kl 19.00.

Vårt mål är att med dokumentären som verktyg skapa ett forum för diskussion och inspiration som kan leda till förändring i människors liv och i samhället i stort.