Ullstyrkan vill träffa ull- och fårintresserade

Den nationella satsningen Ullstyrkan vill ha kontakt med personer och företag som är intresserade av får och ull. Ett regionalt möte planeras i Halland under 2017. Kontakta Marita Jönsson på Kultur i Halland – Slöjd om du är intresserad av att vara med! Slöjdare, hantverkare såväl som fårägare, organisationer och företag är välkomna.

Närbild av ull

Ullstyrkan har bildats av Sveriges Hemslöjdskonsulenter och textila utvecklare i slöjd och konsthantverk. Anledningen är en vilja att främja samverkan inom hela ullhanteringskedjan – från fårskötsel, klippning, ulltvätt, garn-, kardflors- och filtframställning. Ullstyrkan vill också belysa andra användningsområden där ull fungerar ypperligt.

Ull är en fantastisk resurs

I Sverige har vi ca 600 000 får. Majoriteten av ullen slängs och vi importerar garn från hela världen. Kan vi tillsammans få upp intresset och kunskapen för den svenska ullen?

Regionalt möte om ull och får i Halland

Under 2017 planeras ett möte för regionala parter som är intresserade av får och ull. Olika samarbetsparter kommer att kontaktas för att se om det går att göra en gemensam satsning.

Är du intresserad av ull eller arbetar med ull i någon form så hör av dig till Marita Jönsson!