Tre personliga regissörer knyts till nytt utvecklingsprogram för dokumentärfilmare

Doc Out West är en satsning som Kultur i Halland lanserar tillsammans med FilmCloud och Film i Värmland. Två personer från varje region får ett stipendium på 10 000 kronor vardera och möjligheten att under tre träffar utveckla sina filmprojekt i möte med varandra och med etablerade dokumentärfilmsregissörer.

Ahang Bashi, Karin Ekberg och Sara Broos.

Sara Broos, Ahang Bashi och Karin Ekberg är tre dokumentärfilmare som alla har utgått från det som ligger dem riktigt nära; Broos i sitt avklädda och kärleksfulla porträtt av sin mamma i filmen Speglingar, Ekbergs utlämnade skildring av sina föräldrars skilsmässoprocess i Att Skiljas och Bashis personliga berättelse om en värld av depression och panikattacker i Skörheten. Under Doc Out West kommer de initiera utforskande processer tillsammans med de utvalda deltagarna och dela med sig av sina egna erfarenheter av dokumentärfilmsproduktion.

Första träffen sker på Kultur i Väst i Göteborg i juni tillsammans med Ahang Bashi och till hösten följer möten med Sara Broos i Värmland och på Katrinebergs folkhögskola i Halland med Karin Ekberg.

Intresserade dokumentärfilmare med ett projekt under utveckling har fram till 20 april att söka. Ansökan görs hos respektive region. För boende i Halland sker detta på http://www.regionhalland.se/docoutwest