Nu släpps biljetterna till Halland Opera & Vocal Festival!

Solister upphängda i krokar, skönsång på medeltida kroatiska, ensembler klädda i kaninhuvuden, vampyropera och opera för barn. Den tredje upplagan av Halland Opera & Vocal Festival arrangeras den 5-7 juli i Halmstad och Laholm med temat People and Creatures. Det blir tre fantastiska festivaldagar med spännande, dramatiska och vackra föreställningar där nyskapande opera och vokalmusik står i centrum.

Med fokus på det nyskrivna, nytänkande och nyskapande sätter Halland Opera & Vocal Festival strålkastarljuset på dagens kreatörer och på aktörer med utpräglad profil.

Vi är Sveriges mest samtida operafestival, säger Hedvig Jalhed, konstnärlig ledare för Halland Opera & Vocal Festival. Jag är stolt över att vi kan presentera ett sådant brett utbud med framstående artister både från Sverige och internationellt, fortsätter Hedvig.

Opera som tänjer på gränserna

Halland Opera & Vocal Festival inleds med en sprakande invigningskonsert i stora salongen på Halmstads Teater, där står opera- och vokalmusik av svenska upphovspersoner i centrum. Medverkar gör bland annat de två unga operasångarna Fredrik Essunger och Therese Ahlbeck från Halmstad.

Festivalen fortsätter sedan med spännande verk så som exempelvis musikalisk performance i form "The Man Hanged" med Joa Helgesson och föreställningen Valerie´s Voice.

The Man Hanged är ett väldigt dramatiskt verk, här gestaltas extrem fysisk och psykisk smärta på scenen, solisten hänger upp sig själv i krokar som fästs direkt i huden. Det ska bli hisnande att ta del av, avslutar Hedvig Jalhed.

Nu släpps biljetterna

Idag, tisdagen den 8 maj, släpps biljetterna till festivalens alla föreställningar. Biljetter och mer information hittar du på www.hallandopera.se